Vegansk Julemiddag

Hvad spiser en high carb veganer til juleaften? Det er meget forskelligt fra person til person, men herunder kan du se to veganere, som laver en lækker tomatsovs til julemiddagen.

Basisfødevaren er ris med linser, som koges i fyrre minutter og hviler i mindst 10 minutter.

Tomatsovsen består af en ordentlig bunke forskellige tomater, som vandsteges i en stor wokpande sammen med peberfrugt. Der tilsættes krydderier og to forskellige slags dadler, medjool og mazafati dadler. Kryderrierne er paprika, dijonsennep, ingefær, peber, citron, chilli og kan faktisk ikke huske om vi brugte laurbærblade. Den store hemmelighed er, at anvende tomater, som er "well-done". Det kan være, at de er solmodne (næppe), eller har ligget og modnet længe (er ret bløde).

Bemærk, der blev ikke anvendt olie eller salt. Der er rigelig med olie og natrium i de hele fødevarer vi indtager. Vi snyder lidt, fordi der er lidt salt i senneppen (hvor kan man købe sennep uden salt?). Det kan også være, at jeg skal i gang med kværne sennepsfrø i stedet for.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15