Øl gør dig klog

En tegning af humle i forskellige stadier.

Slashdot.org (tekniknørdernes nyhedsside), skriver de, at man kan forbedre hukommelsen ved at drikke øl. Årsagen er, at man har fundet et nyt komponent i humlen xanthohumol, som kan påvirke hjernen positivt. Det uheldige er, at man skal drikke cirka 1750 liter øl, for at få den gavnlige effekt af det nyfundne kemikalie. Jeg holder mig til friskpresset appelsinjuice. :-D

Kræft

Samme undersøgelse viser, at i samme kemikaliegruppe (flavanoider), som primært findes i planter, har nogle særlige egenskaber i forhold til bekæmpelse af sygdomme. For eksempel var der en undersøgelse sidste år, som fandt frem til, at et flavanoid, som findes i selleri og artiskokker har nogle kræftreducerende egenskaber.

I The China Study, viser de uafhængige videnskabsmænd, at der er en sammenhæng mellem animalsk protein og kræftudvikling. Er man interesseret i at minimere risikoen for kræft, er det en fordel at undgå animalsk proteiner og spise en den farverige verden af komplekse planteproteiner.

Billedkilde.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15