Råt til kogt

En spændende beretning om menneskets rejse fra råkost til tilberedt mad. Bananiac interviewer Dr. Doug Lisle i forhold til raw food bevægelsen, hvor mange mener at kogte fødevarer er den rene gift. Der er forskellige argumenter for at vi er byggede til at indtage kogt mad. Én af dem er vores anvendelse af ild til madlavning for cirka 2 millioner år siden (kilde savnes). Vores tænder er ikke stærke nok, til at tygge os igennem rå plantemateriale og vores mund er ikke tilstrækkelig stor. Derudover er vores maver skrumpet, så de ikke kan indeholde og bearbejde store mængder rå plantemateriale, som kan fylde meget og have et lavt kalorieindhold. Datidens kvinder begyndte at indsamle forskellige slags rodfrugter, som ikke fylder meget i forhold til mange rå planter, hvis vi kigger på kaloriemængden. Når rodfrugter bliver tilberedt, kan de nemt tygges og fordøjes.

Se hele beretningen i videoen herunder.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15