Veganske burgere

Hjemmelavet vegansk burger

Veganske burgere bliver mere og mere populære. Det ærgerlige er, at de ofte er fyldt med en masse salt og olie. Salten bliver ofte tilsat til brødet, som i industrien er cirka 1 gram per 100 gram - ikke så meget burgerbolle jeg kan få... Jeg forsøger at holde mit bordsaltsindtag under 1 gram per dag og helst 0 gram bordsalt, da hele planter indeholder alt det sodium vi har behov for, især hvis vi . Hvis jeg tager ud i byen og bestiller en vegansk burger vil paté'en være fyldt med salt. Dobbelt op på salt er ikke helt så rart - læs også indlægget Ingen bordsalt i maden.

Ellers er der uendelige muligheder for at lave veganske burger. Denne hjemmelavede veganske big mac indeholder kun lidt salt fra ketchup og sennep. Patén er lavet af kogte bønner, bagte rødbeder, porre, lidt chilli og sort peber. Derudover er der tomater, salat, agurk og pasta. Det er lovligt at være kreativ og anvende svampe, sød kartoffel, og bagte kartofler. Det giver uendelige muligheder for at variere sin kost!

Men hvad skal der egentlig til, for at kalde en bolle med fyld for en burger?

Herunder er vi på burgersmagning i Chiang Mai, Thailand. Den er ikke super salt, men man har det ikke super efter sådan en omgang, selvom det smager godt. :-)

Ja, de var så gode hos Juicy4U at det blev besøgt flere gange!

Jeg burde have ladet pomfritterne ligge. Det er sidste gang jeg spiser friturestegt mad, det er simpelthen ren ondskab. Medmindre jeg er ved at dø af sult eller bliver truet på livet. Men ellers en god vegansk restaurant i Bangkok, men spring den veganske burger over.

Japansk vegansk burger - de er kendt for at bruge salt i Japan til alt mad og burgeren var ikke undtaget. Når man først har prøvet at drikke sig fuld tilstrækkeligt mange gange, så behøver man ikke at prøve det igen. Sådan har jeg det efterhånden med veganske burgere, som serveres på restauranter. :-P

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15