Sport

Min nye halvmaratonrekord

Submitted by Planteavler on Mon, 08/08/2016 - 07:56
Forums

I år til Århus City halvmaraton slog jeg min personlige rekord og det er jo ikke fordi jeg bliver ret meget yngre.

Det var et stille og roligt løb med en masse high fives til publikum, så det var næsten ren nydelse undtagen de sidste par km, hvor det kunne mærkes i benene. En tid på 1 time, 37 minutter og 43 sekunder er ikke til at prale over, men en fin tid for mig, som ikke løbetræner tilstrækkeligt. :-)

Vi passer på miljøet med cykeltrailer

Submitted by Planteavler on Sun, 07/24/2016 - 07:30
Forums

Selvom vi flyver til Thailand, gør vi hvad vi kan for at minimere miljøbelastningen i forbindelse med transport på jorden. Der er sket en del udvikling inden for cykeltrailere og de er blevet mega lækre at cykle med. Især på grund af lækkerier som affjedring. Her er der en video, hvor vi tester om vi kan cykle med kæmpe cykelkasser til lufthavnen fra kollegiet i Hvidovre.

Og husk, at spise hele planter i stedet for animalske produkter gør meget mere for miljøet at spare på vandet i forbindelse med vask og motordrevet transport.

Sandalmaraton

Submitted by Planteavler on Tue, 10/06/2015 - 19:19
Forums

Der er flere og flere der begynder at kigge nærmere på fladfodsløbet. Det er primært hælløbere, som har fået en skade og en dom fra deres læge, som forbyder dem at løbe resten af livet. Denne dom er de fleste løbere ikke specielt glade for. Det er her fladfodsløbet, som er den måde du vil løbe på, hvis du var barfodet, giver muligheden for de skadede løbere til at løbe igen. En hællanding på bar fod er ikke specielt behageligt. Hællandinger giver også en skæv belastning af kroppen, hvilket den ikke er bygget til.

Kan du løbe som en baby?

Submitted by Planteavler on Sun, 06/14/2015 - 09:25
Forums

Kan du bevæge dig og løbe som en baby? Der går ikke lang tid før vi sidder pænt på vores stole, ved bordet, i børnehaven, i skolen, på vores arbejde og hjemme is sofaen. Vi stivner vores kroppe på meget mærkelige og uhensigtsmæssige måder. Det går blandt andet ud over vores helbred og kan lede til kronisk invalidering fordi vi falder sammen.

Ralph kan inspirere til nogle sjove øvelser i videoen herunder. Bemærk hvordan Ralph hurtigt når til en lodret kropsstilling efter igangsættelse til sit løb. Læs også Løbecoach.

Aarhus Rundt 133 km på trofast jernhest

Submitted by Planteavler on Mon, 06/01/2015 - 17:41
Forums

En smuk rute og god motion i det fantastiske danske østjyske landskab. Det kan man ikke sige nej til. En ordentlig daddelsmoothie til morgenmad klargører kroppen, selv efter alt for lidt søvn. Når det er sagt, så var vejrguderne ikke helt barmhjertige med strid vind og enkelte byger. Bygerne var ikke det værste. Det var vinden, især når man ikke har nogen makker at lægge på hjul med (billede fra den første rundkørsel).

Sideløkkerne på Xeroshoes sandaler holder ikke altid

Submitted by Planteavler on Sun, 05/17/2015 - 15:37
Forums

Inden dagens løbetur skal sandalerne ordnes. Sideløkken sprang tidligere på ugen og Xeroshoes leverer som altid et par nye. Der er dog ingen grund til at smide de defekte sandaler ud. Du skal bruge en snor, en boremaskine og et stikkeværktøj - er du klar?

På videoen viser jeg, hvordan det kan gøres. Har du forslag  til forbedringer?

Læs også indlægget om sandalerne: Behagelige veganske sandaler

Vegansk klatring

Submitted by Planteavler on Fri, 05/01/2015 - 11:31
Forums

Denne kvinde klatrer på planteenergi fordi hun oplever den største mængde energi fra plantemad, selvom hun har brugt lang tid på at undersøge andre kostretninger. Det er også lettere at klatre og vandre med plantemad, da det vejer og fylder relativt lidt. Tænk på at et kg tør-ris indeholder rigtigt mange kalorier.

Læs hele historien på NutirtionStudies.org.

https://vimeo.com/98747986] -->

Tidligere professionel NBA Basketballspiller fortæller om sin plantehistorie

Submitted by Planteavler on Fri, 05/01/2015 - 11:09
Forums

Den tidligere NBA basketballspiller John Salley fortæller hvordan forandringen til en plantebaseret livsstil med en gaffel (Forks over Knives) som våben ændrede livet fra et sygdomspræget til et energifyldt liv. Det interessante er også, at John's livstil indeholder store mængder rå mad.

Lyver du overfor dig selv og er wannabe vegetar? Læs den tankevækkende historie på NutritionStudies.org.

Skvalderkål på løbeturen i naturen

Submitted by Planteavler on Sun, 04/19/2015 - 10:29
Forums

Ja, skvalderkålene er ved at piple frem over det hele. Den friske forårsluft fylder vores lunger. Det handler om at komme derud og nyde solen og landskabet. Forleden fortalte druiden, hvorfor denne årstid er så fantastisk. Bladene mangler på træerne og man kan se langt omkring. De mange bygninger på landet som det meste af sommeren er usynlige, kan nu ses i det fjerne.

Skvalderkål udover at være en pestilens for mange haveejere, er det dejligt bladgrønt, som kan anvendes som bladgrønt i salaten eller til oppiftning af en frugtsmoothie.