Spiselige planter

Hvordan skal pakkede dadler opbevares?

Submitted by Planteavler on Sat, 05/16/2015 - 13:36

​Dadler bliver ofte ikke opbevaret optimalt i supermarkederne. Supermarkederne bryder kølekæden inden forbrugerne får adgang til dadlerne og fortæller, at ifølge forskrifterne skal dadler ikke opbevares på køl. Resultatet kan i sidste ende være fermenterede dadler, der kan give dårlig mave og smager ubehageligt. Det giver af naturlige årsager en dårlig ernæringsværdi, da fordøjelsen ikke kan omdanne næringsstofferne optimalt. Dadler fås i to-lags- eller tre-lags-pakker. Kvaliteten af dadlerne er oftest højest i to-lags-pakkerne, da de bedste sorteres og pakkes i to-lags-pakkerne.

Økologiske urter - basilikum og persille

Submitted by Planteavler on Sat, 05/02/2015 - 17:35

Jeg dyrker lidt urter i vindueskarmen på kontoret. Basilikum giver en god duft og jeg bilder mig ind, at det er godt for sindet. :-)

Urterne bliver for tiden primært anvendt som smagsgivere til bønnebøffer, men kan også bruges som ekstra smag i en sandwich.

Du kan finde fornuftige planter i de mange supermarkeder eller grønthandlere.

Dyr i dadler

Submitted by Planteavler on Sat, 12/20/2014 - 10:28

Det er et godt tegn, når du finder dyr i dine dadler, da det ofte betyder, at dadlerne ikke er sprøjtede med pesticider. Dyrene er fundet i økologiske medjool-dadler fra Isreal. Har I i øvrigt hørt, at Isreal måske bliver verdens første veganske nation?

Brændenælder

Submitted by Planteavler on Thu, 05/30/2013 - 17:26

Brændenælder indeholder en masse antioxidanter og indeholder antihistaminer, som er gavnligt for allergikere. Det er især effektivt mod høfeber, som jeg lider af. For første gang i mit liv, var jeg ude og høste brændenælder i naturen. Jeg startede med at høste det meste af planten. Heldigvis kom der en venlig dame forbi og gav mig et tip om, kun at høste de nye skud. De nye skud er de mest velsmagende, så jeg fulgte hendes råd. Det eneste jeg har tænkt på er, at de nye skud ikke er de mest mørkegrønne, hvorfor de ikke er lige så rige på antioxidanter og andre aktive stoffer.

Frugt

Submitted by Planteavler on Sun, 05/26/2013 - 16:58

Der er mange forskellige definitioner af, hvad frugt egentligt er. Det afhænger også af, om det er den erhvervsmæssige eller botaniske betegnelse man er ude efter.

Bær er også frugt, men det er dog en bestemt type frugt. Bær bliver omdannet af en enkelt blomst til en frugt, som hovedsageligt er spiselig (skal ikke skrælles). 

Bananer

Submitted by Planteavler on Thu, 05/23/2013 - 19:48

En banan er en gul frugt med højt indhold af kulhydrater. Den smadrede banan på billedet er ikke spiseklar, da den endnu ikke har flotte leopardpletter. Hvordan kan man se, om en banan er moden? Hvad er forskellen i næringsværdi og hvordan påvirkes fordøjelsen, hvis man spiser bananer på forskellige modenhedsstadier (hedder det det?)? Kan en banan blive overmoden eller hvornår er begynder en banan at blive dårlig?