Naturlige plejeprodukter

Forums

Der kommer mere og mere fokus på naturlige plejeprodukter og kosmetikprodukter i takt med, at folk får øjnene op for denne verden. For moder natur har skabt en masse vidunderlige naturlige produkter, som hver især er helt unikke på deres egen måde. Og hvem gider smøre kemiske produkter på kroppen, i ansigtet eller i håret, hvis de bare kunne anvende et naturligt produkt uden en masse snisk snask.

I disse tider er især parabener og konserveringsmidler meget oppe, fordi flere af dem er direkte skadelige for vores helbred. Ikke alle parabener er dårlige, men dem der er, benyttes desværre i en lang række produkter, og det er de færreste der ved, hvor skadelige de er, samt i hvilke produkter de findes. For de gemmes bag nogle lange og umulige ord at huske og udtale.

En af tidens hotteste naturlige olier er arganolie, som i ren form både kan anvendes til hår, hud og neglene. En all around olie, som har mange gode og sunde egenskaber. Olien har været anvendt af Berberne i Marokko i mange hundrede år, dog er den kosmetiske version først blevet opdaget i 1990´erne, men den har taget verden med storm.

Faktisk er olier generelt blevet meget moderne, fordi mange har fået øjnene op for oliernes gode egenskaber. Rene olier er billigere end mange kemiske kosmetikprodukter, men de rene olier er derimod mere skånsomme for huden, håret mm, og de er på ingen måde skadelige.

Et andet super godt produkt er grønt ler, som også findes i den danske undergrund på Bornholm. Leret er velegnet til hudpleje og hårpleje, hvor det styrker og tilfører en masse mineraler. Leret er så godt, at det faktisk anvendes i flere typer tandpasta, fordi det beskytter og renser tænderne enormt godt. Nogle vil synes, at det lyder lidt ulækkert, men det er sandt. Leret har været anvendt i mange tusinde år. De gamle egyptere benyttede det som skønhedsmiddel, samt mod dårlig mave.

Hyben og avocado er også to frugter, som har fået meget opmærksomhed, fordi de er sunde, men også fordi begge frugter besidder nogle egenskaber, som er helt unikke. Hyben har nogle anti-ageegenskaber, og ved den rette anvendelse er hyben en god og naturlige rynkecreme.
Avocado er fyldt med vitaminer og mineraler, og derfor er den velegnet både som ansigtsmaske eller hårmaske, hvor den styrker og genopretter hudens og hårets naturlige balance. En let og sund måde at pleje sig selv, sin krop og sin sjæl på.

Dette er blot nogle få af de mange gode naturlige råvarer, som der er tilgængelige. Det ville være umuligt at liste alle gode råvarer, men nu har du en ide om, hvilke der er, samt hvad du evt skal søge på Google efter, hvis du vil lære meget mere om dette store og spændende emne. For moder natur er fyldt med spændende og sjove overraskelser, og de sidste naturlige vidundermidler er endnu ikke fundet. Der kommer jævnligt nye til!