Barfodsløbebogen 2013

Forums: 

Barfodsløbebogen 2013

Barfodsløbebogen (2013) skrevet af Povl Erik Carstensen, er en fremragende bog til dem, der ønsker at løbe i minimalsko eller barfodsløb.

En dag var jeg ude at løbe og på vej hjem, fandt jeg ud af, at jo mindre skridt jeg tog og landede mere fladfodet end forfodet, så gjorde min smerte i min akillessene ikke nær så ondt. Jeg tænkte, at det må have været en nyskabelse inden for løb. Jeg tog grueligt fejl, da jeg læste nøjagtigt det samme i Barfodsløbebogen. Det er en ægte skildring af, hvordan man kan træne sig op til et barfodsmaraton og hvordan de forkerte sko kan skade dit velvære og give dig løbeskader. Denne bog er lånt på biblioteket, men den burde få en plads ved siden af min anden bibel The China Study.

Minimalsko bliver anbefalet i bogen af mærkerne Vivo Barefoots og Vibram, hvor nøglen er super flade sko med plads til hele foden, ingen højdeforskel i sålen og ingen stødabsorbering. Denne type sko skal ikke kun anvendes til løbe eller anden sport, de skal også anvendes i hverdagen.

Et uddrag af Povl's løberegler:

  • Slap af i arme og skuldre.
  • Løb aldrig på hælene, sæt aldrig hælene ned først.
  • Løb med hurtige, lave og afslappede skridt, ikke høje og anstrengte.

Jeg er ikke enig med Povl om hans forskrækkelse for planter og supplerende proteinpulver i sin hjemmelavede smoothie, men ellers ser det ud til, at han har fat i den gode ende. Mange tak fordi du har skrevet denne bog.

Du kan også læse mere om forfodsløb på Posemanden.dk og på bloggen skrevet af Peter Piskeben. Du lærer blandt andet, at du skal løbe så lodret som muligt og bruge tyngdekræften som fremdrift. Et af de bedste tip jeg har fået, er at du skal lade som om du løber i en søjle. Søjlen skal være så smal som muligt.

Godt løb til alle - det skal være sjovt!

Emner: 

Venlig hilsen GrN.dk, udvikling af hjemmesider, regneark (Excel/VBA), datahåndtering, logistik- og økonomimodeller. | Vegansk Youtube - Plant Sugar | Vegansk Retreat Thailand