Carb The Fuck Up

Forums

Carb The Fuck Up er titlen på Harley Johnstones (Durianrider) nye e-bog. Det er en sammenkogning af Durianriders eventyr og bedste tips inden for ernæring, cykling, at forsørge sig selv via YouTube og håndtering af forskellige situationer som high carb low fat veganer. Du får svar på mange af de spørgsmål man oplever som nystartet veganer. Durianrider har været interesseret i ernæring siden han var 8, hvor han var meget syg. I dag er han en af de mest respekterede inspirationskilder til folk i alle aldre, som interesser sig for et energisk helbred via optimal plantebaseret ernæring. På cyklen kan Durianrider følge med mange topatleter, og han er også dygtig til at løbe. Hans mål er at sprede information om en kulhydratrig, protein- og fedtfattig plantebaseret ernæring, fordi den har hjulpet så mange med at blive raske, tabe sig og få ny livsenergi. Det er en livsvej!

​5 gratis e-bøger

Opdatering den 6. oktober 2014. Konkurrencen er slut. Vinderne får direkte besked.

Opret en konto (eller log ind via facebook) og skriv et svar, hvor du skriver en kort historie om dig selv, dine planteeventyr eller dit livsmål. Jeg vælger fem vindere, som får tilsendt e-bogen af Durianrider via e-mail. 

Carb the fuck up!

Bogens nøgleemner

  • ​Hvorfor veganer?
  • Hvorfor kulhydratrigt?
  • Hvorfor rå madvarer?
  • Hvorfor fedtfattigt?

Det er nu 6 måneder siden jeg tog det bedste valg jeg nogensinde har taget - at blive veganer. De fleste, hvis ikke alle, i min omgangskreds forstår ikke mit valg, og selvom jeg gang på gang kommer med så mange gode argumenter hvorfor at være veganer er vejen frem - både for vores helbred og får vores planet, så får jeg bare tilbage i hoved at "Amen jeg kan bare ikke undvære kød" og "Det er usundt at spise for meget frugt" osv. Men jeg tager mig ikke af de tilbagemeldninger overhoved (udover at jeg ærger mig over at folk ikke kan give det en chance!) Jeg ved godt hvad der er sundt for mennekser. Vi er ikke født carnivores - vi er født herbivores, altså plantespisere. Hundredevis (næsten) af sygdomme kan forebygges og undgåes hvis man spiser en plantebaseret kost. Men som sagt blev jeg veganer for et halv år siden. Jeg havde et godt stykke tid set mange af Freelee og Harleys videoer, og var blevet utrolig nysgerrig på den her livsstil. Så en dag tænkte jeg at nu skulle det være, jeg skulle prøve det. Jeg havde de sidste 3 et halvt år lidt at først anoreksi og så bulimi, men da jeg skiftede til en vegansk highcarb, lowfat livsstil var jeg ikke længere præget af en spiseforstyrrelse. Min krop og mine celler fik nu hvad det havde manglet i så lang tid - glukose, som alle celler i vores krop lever af. Jeg kastede ikke længere op, og jeg sultede heller ikke mig selv. Og det kan jeg kun takke Freelee og Durianrider for. DE reddede mig. Og ja jeg veed godt at det lyder ekstremt at sige at de reddede mig, men det gjorde de virkelig. Jeg tør næsten ikke tænke på hvor langt nede jeg ville være nu, hvis jeg ikke havde fundet den her livsstil. Så jeg ville være så utroligt glad hvis jeg blev vinderen af én af de her e-bøger. 

Mvh Tanja :-)

Wed, 09/24/2014 - 17:58 Permalink

Det er kun ca. halvanden måned siden jeg tog en "kold tyrker" og droppede alle animalske produkter. Ikke som et politisk statement eller fordi jeg havde voldsomme kvaler med at spise kød - omend jeg dog af og til har overvejet det etiske i at slå sagesløse dyr ihjel for at spise dem.

Jeg har tidligere flirtet med ideen om at blive vegetar (veganer virkede alt for fanatisk...), men hidtil var det altid strandet på at det virkede alt for besværligt. På det seneste er jeg så, på trods af utallige mere eller mindre kroniske akillesseneproblemer, begyndt at interessere mig mere og mere for ultraløb (jeg har altid løbet meget). I den forbindelse, faldt jeg, naturligvis, over Scott Jurek, så efter at have læst om ham i "Born to Run", læste jeg hans biografi, "Eat and Run", hvor fokus i høj grad er på hans veganske livsstil. Jeg begyndte derfor at eksperimentere med at skære ned på mit kødforbrug, og fandt bland andet ud af at jeg sagtens kunne undvære kødpålæg og ost i min madpakke. Efter et par uger på den måde, så vi - "tilfældigvis" - en udsendelse om kød og dets mulige skadelige virkninger. Under udsendelsen kom jeg til at nævne overfor konen, at jeg overvejede helt at droppe kød, æg, fisk og mælkeprodukter - og før jeg egentlig havde nået at gennemtænke det, var jeg pludselig veganer, fra den ene dag til den anden.

Den første uge var jeg ofte i tvivl om fornuften i min beslutning og overvejede seriøst at droppe det igen. Jeg havde, de vist nok meget almindelige, "panikanfald", hvor jeg bekymrede mig om proteiner, mineraler og vitaminer, om hvordan jeg skulle klare familefester, julefrokoster osv. hvor menuen altid står på kød, kød og endnu mere kød. Konens åbenmundethed på Facebook klarede dog hurtigt den situation, da hun allerede første aften bekendtgjorde for alverden at jeg havde ændret min diæt radikalt. Så jeg havde valget mellem at fremstå som "tossen" med ugens en fikse ide, eller holde fast ved beslutningen. Jeg valgte det sidste.

Egentlig var aftalen med konen, at jeg kun skulle være "hverdagsveganer" og altså tillade mig selv at spise kød til fester og familiesammenkomster, men - det holdt så kun til første gang hvor vi skulle holde fødselsdagsfest. Jeg kunne ganske enkelt ikke få mig selv til at gå tilbage til kød, ikke engang for en enkelt dag. Nu byder weekenden så igen på fødselsdagsfest, så det bliver spændende at se om jeg får noget at spise eller jeg må gå sulten hjem cheeky

Med hensyn til løb, har jeg oplevet en tilsyneladende pludselig formfremgang. Jeg har oplevet ture, hvor jeg, med samme puls, har løbet 20-25 sek./km hurtigere end vanligt og jeg restituerer pludseligt meget hurtigere under og efter intervaltræning. Tidligere havde jeg meget svært ved at få pulsen ned hvor jeg ville have den efter intervaltræningen, medmindre jeg løb meget langsommere end på en normal tur. Nu er pulsen nede i normalt leje - ved samme pace - i løbet af et par minutter. Desuden er min udholdenhed under intervallerne blevet bedre. Alt dette kan selvfølgelig skyldes at intervaltræningerne pludselig begynder at virke på formen, men det er påfaldende at det sker netop som jeg skifter kost.

Fremtidsplaneren består nu i at få bygget noget distance på min løbetræning igen, så jeg - forhåbentlig - kan deltage i Thy Trailmarathon i februar 2015. Om det så lykkes, må jo komme an på en prøve smiley

mvh. Lars

 

Wed, 09/24/2014 - 19:19 Permalink
Kurt Okse

In reply to by LarsN

Uuuuuh at starte grillen op. Knappe de kølige øl op. Lytte til oksekødet der ligger og syder på den brændvarme rist. Duften af proteiner som spreder sig i næsebordene blandt gutterne, som er forsamlet, og klar til at brøle sommernatten ind. Saften fra bøfferne der driver ned ad hagerne. Smaskene lyde forplanter sig i sommernatten. Proteiner og andre gode ting fra bøfferne finder vej ned til de muller som endnu engang skal kaste en rekord af i løb, efter kødrationen er skruet op til det dobbelte;-)

Fyr den af

 

vh Kurt Okse

Thu, 09/25/2014 - 17:02 Permalink

I marts 2013 tog jeg, for nogle, en radikal beslutning og gik 100% 80/10/10.

Jeg havde en del år bag mig, med test-medicin, POST stress og et liv med kroniske smerter mv. Min krop var udkørt og jeg havde taget omkring 20 kilo på. Jeg hoppede så på Atkins, Dukans, Palæo mv. i håb om at tabe mig og få det bedre. Tilsidst var jeg ved at kaste op over kød & fedt og kunne dårligt få det ned, jeg tabte mig, men havde det ikke bedre, tvært imod, jeg var i smerter og var energi-løs. Jeg gik så tilbage til min alm. kost, der var grøntsager, salat, lidt frugt og fisk. Men begyndte at tage lidt på igen. Jeg faldt så over en artikel i Q omkring bananer, skrevet af Gitte Koldtoft og besluttede mig at prøve denne, med start i marts 2013.

Det har været en hård rejse, for aldrig har jeg mødt så meget fordømmelse, fordi man vælger kød & mejeriprodukter FRA. Hele tiden har jeg skulle forklarer mig selv, som om at det jeg gør, er Uetisk. Nu er jeg "hippien" i omgangskredsen. Men det er det bedste valg jeg har truffet for mig selv. Desværre har jeg oplevet en vægtøgning på 16 kg., efter start på frugt/stivelse, som på ingen måde er godt for min krop, tvært imod, men ellers har jeg ikke andet en rosende ord om denne her livsstil. Jeg føler en indre ubeskrivelig glæde, når jeg spiser min mad, som om jeg fyldes med små bobler af lykke. Jeg sover meget bedre, mine gigt-smerter er reduceret (hurra) og fordi jeg sover bedre, har mine kroniske smerter i ryg, ben & arm det også bedre, hvilket har givet mig mere overskud. Jeg er dog meget træt, men tænker at min krop også har brug for hvile, oven på alle de år med POST, hvor jeg virkelig var syg (infektioner, hårtab, eksem mv.).

Bonus er, at min datter & mor, har droppet mejeriprodukter. Min mor indtager stadig kylling og min datter spiser stadig fisk, men når jeg laver "erstanings-kød" til dem, så nyder de dette. Jeg har fundet udgaver af is, kød, yoghurt, smør mv. UDEN animalsk i og de nyder det, så mit valg, har også ændret deres valg. NU bliver deres lagkager også lavet med piske soya mv. og det smager jo skønt!

Mit mål er bare at forsætte og jeg håber på, at vægten pludselig forandre sig til det bedre, da jeg gerne vil være slank og derved hjælpe min krop, yderligere. Det er faktisk det eneste jeg venter på.

Det eneste jeg fortryder, er at jeg ikke blev vganer for MANGE år siden, jeg arbejder på at tilgive mig selv, for alle de dyr mine valg har påført lidelse og jeg skammer mig ufatteligt meget. Det har virkelig været hårdt at se bag om den industri man har støttet i mange år.

Sat, 09/27/2014 - 11:06 Permalink

Jeg begyndte at cykle for 1 år siden, og efter noget tid begyndte jeg at lede efter tips til cykling og fandt igennem youtube Harley(durianrider). Jeg fik øjnene op for at det var min kost jeg skulle ændre ved, da jeg vejede for lidt og slet ikke fik nok kaloriere eller kulhydrater nok. Jeg reducerede mit kødintag drastisk, og holdte også kødfrie uger, men jeg ville ikke tage springet til vegetar før jeg følte mig oplyst nok.

Jeg gennemgik en kæbeoperation for 2måneder siden, og på samme tid tog jeg sprænget og blev vegetar. Ny kæbe, ny livsstil. Det er et af de bedste valg jeg har taget i mit liv. Jeg er gladere, respektere mig selv mere og får de sundhedsmæssige resultater jeg ønsker for mig selv. På samme tid støtter jeg dyrene hvilket var med til at gøre mit valg om at blive vegetar endnu lettere.

Jeg har planer om at blive veganer inden længe, da jeg er ca 95% mælke fri(vallentinprotein i mit proteinpulver og mælkechokolade en gang imellem) og får æg ca 1 gang i måneden, så det vil ikke være noget stort spring, men at skippe animalske produkter helt, vil hjælpe mig selv. Jeg har ikke haft lyst til kød en eneste gang endnu, og jeg glæder mig til at se hvor denne livsstil kan bære mig hen i fremtiden :)

Jeg kunne vildt godt tænke mig noget mere inspiration, især når det kommer fra en mand som gør de ting jeg gerne vil.

Sat, 09/27/2014 - 16:17 Permalink

Har nu været veganer i et stykke tid. "Eventyret" startede for mig ved at jeg blevopmærksom på alt den information der var på området, igennem min nærmeste omgangskreds. Jeg så derfor diverse dokumentare omkring hvor ond kød industrien var og hvor meget den ødelagde både for folks sundhed og også for vores miljø, har fonyelig set dokumentaren "Cowspiracy" som jeg anbefaler alle at se.

Da jeg startede kunne jeg godt finde på at spise lidt kød engang imellem, men lige så stille gik jeg mere og mere væk fra det 100 %, og er hele tiden lige så stille blevet klogere, især igennem information fra "Durianrider"  som efterhånden er et kæmpe youtube fænomen, synes han har en masse kloge ting at sige.

Hovedgrunden for mig for at blive veganer var dog ikke at det ville redde verden eller var synd for dyrene , selvom det selvfølgelig er et bi-produkt af det at blive veganer. Min grund var at jeg gerne vil blive sundere generelt og frem for alt tabe mig. Siden jeg har startet har jeg tabt mig 20 kg. jeg startede med at veje 96 kg. og vejer nu 76 kg., har meget nemmere nu ved at lave fitness aktiviter og det hjælper mig en del, da jeg er typen der godt kan lide at lave en masse outdoor aktiviteter. 

For at gøre en lang historie kort, er min lang sigtet grund til at være veganer, at selv når jeg er 70 år gammel stadig vil kunne dyrke alle mine yndlings hobbyer som både er faldskærmsudspring, dykning og snowboard mm. Jeg er dog kun 20 år gammel nu , men den eneste vej til at kunne have det godt når man bliver gammel, er at starte tidligt med at behandle sin krop godt, så kan man sagtens lave alle sin yndlings aktiviter også når man bliver pensionist :D

Sun, 10/05/2014 - 20:21 Permalink

Følgende historier har vundet Durianriders nye e-bog "Carb the Fuck Up":

Tillykke til vinderne og de fine historier! God læsning, når I modtager bogen fra Durianrider. Vi kan forvente en svartid på omkring 7 dage, afhængigt af hvor travlt han har.

Tak for jeres tålmodighed.

Mon, 10/06/2014 - 21:40 Permalink

Durianrider har nu sendt bøgerne. Undersøg jeres spam-bakke, hvis I ikke har modtaget jeres præmie. En af årsagerne til ventetiden er, at jeg ikke havde DR's primære e-mail. Beklager og tak for støtten!

Sun, 10/19/2014 - 08:15 Permalink