Dadler

Er der nogen, der har købt store mængder dadler hos urtekram.dk?

Last modified
10-05-2020
Planteavler

In reply to by Kasper

Som udgangsunkt er jeg interesseret i friske dadler (har du fulgt linket?), men de har en kort holdbarhed og vejer også en del. Det er primært tænkt til min cykeltur, hvor jeg skal kunne have en stor mængde energi med. Jeg har købt soltørrede figner og dadler. Jeg synes dadlerne er meget søde og fignerne kan jeg bedre klare i forhold til sødhedsgraden. Det er bare nemmere at have et kg figner eller dadler med i rygsækken i forhold til 30 bananer ;-)

Wed, 05/29/2013 - 17:44 Permalink

Du skal også huske at du ikke behøver at fylde dig op hele tiden med energi når du er ude at cykle, det er noget du gør dagen før.

Hvis du spiser super mange kalorier af kulhydrater gennem sød frugt, bliver disse omdannet til glukose som cellerne i kroppen anvender dagen efter.

Jeg har nogle gange oplevet at mit energiniveau har været lavt, hvilket jeg ikke kunne forstå da jeg ville mene jeg spiste en rimelig mængde kalorier på den aktuelle dag. Men det har ofte været pga. at jeg ikke havde fået nok kalorier den foregående dag.

Men en dunk med datorade ville være en god idé til sulten. Det er vigtigt at drikke masser af vand når man spiser dadler!

Wed, 05/29/2013 - 18:49 Permalink

Jeg er med på, at jeg skal fylde mine kulhydratdepoter op dagen før. Det gør jeg normalt også før et almindeligt løb og cykelløb. Det her er dog en udfordring, fordi jeg skal cykle 6 dage i streg med én dags pause i midten af cykelturen.

Hvad er opskriften på datorade?

Ja, jeg kan ikke spise soltørrede dadler, uden at drikke fyrre liter vand.

Wed, 05/29/2013 - 20:35 Permalink

Datorade er dadler + vand i en blender. Jeg har ikke selv lavet datorade endnu, så jeg kan kun anbefale at prøve sig lidt frem.

Men du kan gå efter 1 - 1.5 liter vand til 20/30 dadler. Konsistensen skulle være mere cremet hvis man lægger dadlerne i blød inden de bliver blendet.

Der er en del videoer med folk der laver datorade på youtube, bare søg på "datorade" på youtube for at få lidt inspiration. 

Thu, 05/30/2013 - 10:32 Permalink