Det onde madspild!

Madspild på et marked.

Billedkilde.

Kloge økonomer inden for forsyningskæder (logistik), skriver i en ny rapport, at meget madspild skyldes ineffektive forsyningskæder. En af årsagerne er de mange grænseregler, hvor fødevarerne når at fordærve inden de kommer forbi grænsekontrollen. Læse mere om emnet på SCM.dk. Vi er enige om, at unødvendig madspild skal minimeres. Det er dog ikke vejen til en sundere livsstil. Mad der transporteres over lange afstande er ikke en sund praksis, hverken for os mennesker eller for miljøet. En praksis vi bør tage til os, er at spise flere lokale fødevarer, for eksempel kartofler, andre lokale grøntsager og frugt når årstiden tillader det. Friske råvarer, der er dyrket i lokalområdet er oftest sundere og mere velsmagende - især hvis de dyrkes biodynamisk. Et vigtigt aspekt er, at vi skal lære at smide vores planterester i haven eller i kompostbeholderen, så jorden kan få de mange næringsstoffer tilbage. Resultatet af den hidtidige landbrugspraksis er, at vi de fleste steder har udsultetet jorden for naturlige nærringsstoffer. Jeg har lidt erfaring fra min tid som logistikkonsulent i landbruget.

Det optimale er også, at vi producerer så meget frugt og grønt, at noget af det forgår og bliver i jorden (moderne og sund madspild), som sikrer at noget plantemateriale bliver tilbage i jorden, og bliver en del af den naturlige plantelivscyklus.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15