DHL Stafetten i Århus på bare fødder

Et billede af et DHL Stafet løbenummer, der sidder fast på en løbe t-shirt.

DHL Stafetten blev afholdt i tre dage i Århus. Jeg løb torsdag den 21. august i perfekt løbevejr med let regn, som 1. og 2. løber på grund af to afbud, hvor det ene var grundet skade. Skader forekommer ofte, hvis man træner for hårdt og/eller anvender en kropsbelastende løbeteknik. Da vejret var fantastisk, smed jeg mine minimalistsko og gik til startlinjen i bare fødder. Folk spurgte om jeg havde glemt mine sko.... jeg smilede og svarede ja. Hele turen gik stille og roligt, og det var fornøjeligt at møde andre løbere i minimalistsko, der kommenterede "god stil!", hvor mit svar var "tak, og i lige måde!". Publikum var også forbavsede over tossen, der kom løbende uden sko.

Jeg glemte at slukke mit ur efter jeg som en strom spurtede over målstregen. Jeg kan se, at min hastighed falder drastisk, så jeg antager, at de 10 km blev klaret på cirka 51 minutter og 10 sekunder. Jeg er godt tilfreds i forhold til rutens beskaffenhed og mine meget let trænede bare fødder.

Ruten

Når turen starter bliver man ført på stien fra Mindeparken ned mod strandvejen. Her ligger dødsgrus, som er specielt generende at løbe på. Jeg finder græsrabatten og undgår en stor del af gruset. Langs strandvejen er der en del græs, som man nemt kan løbe på. I skoven tilbage mod Mindeparken er der kviste, sten og grene, som er gode at undgå. Ved indgangen til mindeparken starter grusstien. Det uheldige var, at det nåede at dryppe lidt, så de små skarpe sten havde nået at vende sig lodret op med den syleskarpe side - igen ind på græs så meget som muligt. Cykelryttere vil nikke genkendende til det med regn og småsten. Efter Mindeparken er det en fest op ad bakken og ned igen. Igen bliver græsrabatterne udnyttet - da jeg ved, at jeg skal løbe to runder. Det er super at afslutte på græs, hvor målet er. Det er en anelse besværligt at komme forbi de mange mennesker, der har afleveret deres stafetter, når runde to skal påbegyndes. Det anbefales, at der laves en sluse, så det er muligt at løbe uden om stafetafleveringsområdet.

På runde to havde de tændt op i alle deres grill aggregater til stor gene for de mange løbere, som var forhindrede i optimal respiration.

Arrangører af DHL Stafetten, venligst undlad placering af grill i nærheden af løberuten. Et stort tak!

Det var meget ubehageligt i 2011, 2012, 2013 og 2014. Jeg skrev om det på nowa.dk: DHL 2011, DHL 2012 men ingen lyttede.

Ernæring

En pakke dadler + 1 banan + nogle jordbær bliver blendet med vand, så der dannes 1,5 liter smoothie som hældes på glasflasker og tages med på arbejde. Begge smoothies nydes i løbet af dagen med en god frokost bestående af to tallerkener ris, pasta og salat klokken 12:00. Jeg indtager lidt appelsinjuice omkring klokken 16:00 og nipper kun til vand cirka 2 timer før løbsstart.

Maden i DHL-madkassen er ikke noget at prale af. Lidt rugbrug med brød fra grillen med ketchup og sennep. Så er det godt, at der er lidt juice med hjemmefra. Super ærgerligt, at der ikke mere modent frugt og grønt til sådan en sund løbsfest, eller bare en skål med mørkegrønt salat, pasta og grill-bagte kartofler.. mums.

De bare fødder

Fødderne har det fint, kun midtertåen på højre fod fik en lille hudblødning. Det er ingenting i forhold til mine fødder, da jeg startede mit barfodseventyr omkring 2010, se billedet på nowa.dk, og læg mærke til, at det er samme tå, der kom til skade dengang.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15