Durian

Frugternes konge (Durian) kan nu købes i Århus til 65 kroner per kg. Hvor køber du din Durian?

Emner
Last modified
10-05-2020

Takker :)

Det er i en relativt ny asiatisk forretning i Århus C. Den ligger hvor Skousen lå før. Der er også mulighed for parkering bag butikken. De har mange lækre ting og får varer fra Asien to gange om ugen - siger de. Jeg købte også to røde dragefrugter (Pitaya), som jeg viser frem i en anden tråd - det er mega mums.

Den Durian jeg valgte at købe vejer lidt over 2 kg, kan ses ovenfor og en række billeder er vedhæftede herunder. Den ligger ikke længere i min vindueskarm, da de andre i hjemmet synes den lugter forfærdeligt :-! Den ligger ude i skuret, det bliver jeg sikkert også mobbet med :'( Jeg synes ikke den lugter grimt, men den har en kraftig og speciel lugt. Glæder mig til at smage den cremede og søde vaniljefrugt - frugternes konge wohooo :dance:

Jeg venter bare på, at den begynder at revne, så jeg kan smage den. Det kan også være, at jeg åbner den lidt tidligere, så er smagen ikke så kraftig siger internettet. Damen i den asiatiske butik valgte min Durian og sagde, at den er moden nu og kan spises inden for de næste par dage.

 

Fri, 08/02/2013 - 08:57 Permalink

Smagen af en durian kan beskrives som en lidt fed vaniljeagtig sød smag, som indeholder aroma fra lidt nød og melon. Smagen er ekstremt kraftig og den dufter lagt væk, hvorfor det anbefales, at åbne og spise den udenfor. En Durian, der vejer 2 kg kan sagtens tilfredstille 10-20 mennesker efter min vurdering. Det er svært at opbevare den efter den er åben, hvorfor den med fordel kan spises med det samme. I øjeblikket har jeg lidt Durian i fryseren, pakket godt ind i flere fryseposer og derefter i en hård plastbeholder - det er langt fra alle, der bryder sig om duften af Durian. Den er meget sjov at spise i små mængder, men det bliver ikke min livret foreløbigt.

Du kan se flere billeder af Durian i galleriet.

Se videoen herunder, hvor jeg åbner og smager på en Durian for første gang i mit liv. Mange tak til Alexander Larsen, som var kameramand.

Sat, 08/10/2013 - 11:09 Permalink