Ekspedition Hele Planter 2013 - Dag 1

Forums

Ekspedition HelePlanter.dk handlede om at køre en tur fra Århus nedover Hamborg og tilbage igen. Reglen var at spise så mange hele planter som og undgå animalske produkter. På grund af den begrænsede mængde toiletter på ruten, var det dog nødvendigt, at få det meste af energien fra frugtjuice i løbet af dagen. Et fiberrigt aftenmåltid sørgede for at fylde kulhydratdepoterne til dagen efter – kartofler, ris og/eller pasta. Aftenmåltidet blev selvfølgelig krydret med mørkegrønt salat og farverige grøntsager og frugt, der sikrer vitaminer, mineraler og en stor mængde antioxidanter.

Oversigt

3 dage til Hamborg, 2 dages hvile/ferie og 3 dage tilbage til Århus.

Teamet bag: Druide AKA Claus Andersen og Sikkerhedsmand AKA Planteavler.

Billedgalleriet fra ekspeditionen findes på GrN.dk.

Dag 1 Århus – Ribe, søndag den 21. juli 2013

GPS data : Afstand:140,33 km Tid:7:17:49 Gnsn. hastighed:19,2 km/t Højdeforøgelse: 982 m Kalorier:4.386 kcal.

Kort fra dag 1

Cykelturen startede i Viby J. Solen skinnede og det var varmt. Min semi-gamle græsslåningsskade, der forårsager mærkelige lændesmerter valgte at vise sin vrede fra morgenstunden. Smerterne forplantede sig hurtigt til skuldrene, og samtidigt havde jeg 5 liter juice og 1 liter vand i rygsækken udover værktøj og andet godt. Den samlede oppakning var 16 kg fordelt på bagagebægre og rygsækken. Druiden og jeg var ikke helt enige om tempoet, men vi fandt hurtigt ud af at håndtere situationen, så vi kunne komme heltskinnede frem til destinationen.

Video og bemærkninger

Det er bedst at undgå vitaminpiller og spise hele planter. Jeg tog B-vitaminpiller tidligere, da jeg ikke vidste, at B12 lagres i kroppen meget længe. Hvis du har mangel på B12, kan det være en fordel, at indtage en B12 pille en gang om ugen. Hvis du har mangel på andre vitaminer, er det bedst at spise hele planter. Der er ingen grund til at undre sig over, hvorfor bananer anbefales for at få mineraler. Bananer har et højt indhold af kalium og mangan og mange andre mineraler. 

Du kan opleve hvor hurtigt uenigheder kan opstå på en ekspedition. Dynamiske skygger er også et hit.

Viden fra dagen

  • For meget oppakning - burde have købt ind i løbet af dagen i stedet for at købe fyrre liter juice fra begyndelsen.

  • Forventningsafstemning - druiden ville cykle hurtigt, mens jeg ville cykle i et mere afslappet, og sikkerhedsmæssigt forsvarligt tempo.

Super energidrik – nogle rosiner i en liter vand bliver til en sød drik i løbet af nogle timer. Rent guld for en energitørstig cyklist.

Rosiner i vandflaske.

Frokosten bestod blandt andet af en ekstremt sød, lækker og saftig vandmelon som blev flækket og spist med ske. Dejligt med en rigtig væskefyldt og super sød frugt – det er et sjældent fund i Danmark. Citat Druide: ”Det er den bedste vandmelon jeg nogensinde har smagt”.

Gaffel i saftig og sød vandmelon.

I løbet af dagen havde rosinerne suget vandet, og var næsten blevet til hele druer – lækker aftensnack.

Udblødte rosiner

Videre til: Ekspedition Hele Planter 2013 - Dag 2

​Læs og se også GPS-ur anmeldelsen. Uret blev købt og brugt i forbindelse med ekspeditionen. Ekspedition 2014 bliver en 24 timers løbetur fra Blåvand til Thyborøn - en kyststrækning på cirka 130 km. Det smarte ved uret er, at det er vandtæt og kan anvendes til dokumentation af en svømmetur til Samsø, som skal lykkes en dag.

Interaktivt kort fra dagen: