Er mælkebøtteblomsten(løvetand) spiselig?

Kan man spise blomsterne fra mælkebøtter? For eksempel som tilsætning i en salat eller i friskpresset gulerodsjuice? Hele planten er faktisk spiselig, se: http://www.essortment.com/dandelions-edible-54200.html

Nogle steder kan man faktisk købe organisk groede mælkebøtteblade: http://thesimpleveganista.blogspot.dk/2013/03/spring-salad-edible-flowers-dandelion.html

I Danmark, smider vi dem på kompostbunken eller kører dem til genbrugsstationen. Jeg spiste tre blomster i går, de smager en smule bittert men også friskt på samme tid. Planten skulle i teorien være blodrensende og kraftigt vanddrivende.

Last modified
10-05-2020
Lene

Nu er jeg lige blevet gjort opmærksom på denne side og faldt over det om mælkebøtten, da jeg synes det er en fantastisk plante grundet dets mange egenskaber, men desværre anses planten som en plage for mange.

Mælkebøtten er især kendt for sin vanddrivende virkning når man bruger bladene - og her skal man ikke være bange for at kroppen taber kalium, da planten i sig selv indeholder dette. Ligeledes er det en bitter urt som er god til fordøjelsen. En rigtig god side, hvor man kan læse mere om mælkebøtten (og mange andre urter) er http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/tara_off.htm

Sjovt nok vil danskere gerne spise rucola (og betaler mange penge for det),  selvom rucola egentlig bare er en spansk mælkebøtte..

Og giver dig helt ret i at alle dele af planten er spiselig/anvendelig -har bl.a set blomsterhovederne tilberedt som en snack :)

Mon, 06/24/2013 - 17:40 Permalink