Er vi alle født til at løbe?

Forums: 

Løbelægen del 2

Løbelægen del 2, læs også del 1.

Løbelægen bliver en smule irriteret, når man siger, at vi alle er født til at løbe. Dem der typisk siger det, er slanke og er løbere i forvejen. Der er mange, der ikke er født til at løbe. Selv løbelægen er ikke født til at løbe. Han har en knogle der stikker ud i bunden af sin fod, selvom alle andre af kroppen er bygget til løb. Løbelægen er kendt for at løbe, men det er primært grundet medicinsk behandling og løbesko med stødabsorbering. Der er patienter, der har klumpfødder, ekstra tæer, for få tæer, og mange andre mekaniske eller medicinske tilstande. Disse mennesker er helt klart ikke født til at løbe.

En undersøgelse blev lavet mellem nord amerikanske og indiske børn. Børn der bar sko og børn der ikke bar sko. Det viste sig, at børn der bar sko fra 0 til 6 års alderen havde en 4 gange større tendens til platfodethed i forhold til de børn der ikke bar sko. Teorien er, at når man går uden sko, bruger man foden som gribemekanisme på den overflade man går på, hvilket får svangbuen til at udvikle sig.

Der er flade overflader overalt: i hjemmet, på vejen, udenfor i gården, i træningscenteret og virtuelt overalt! Selv ude i "naturen" er det bedst at gå på de flade grusstier i stedet for den ujævne rabat. Vi er ikke bygget til at gå på flade overflader. Svangbuen er bygget til at kunne røre jorden, når hælen og forfoden synker ned i jorden på naturlige overflader som sand eller jord. Foden er kroppens sensoriske nervemekka og giver resten af kroppen information om dine omgivelser. Ved at bevæge os på flade overflader, lever vi et unaturligt miljø, hvor vores svangbue aldrig rører overfladen. Udfordringen er også, at lige meget om du er slank eller overvægtig, er det den samme fod, der skal bære kroppen. Læs også Slankekurs og Go'kur.

På baggrund af militærundersøgelser, viser det sig, at når foden går fra neutralpositionen med en sund svangbue, begynder andre mekaniske dele af kroppen at bryde ned. Det handler om alt fra rygproblemer til løbeskader. Hvis din biologiske kropsmekanik er perfekt, får du ikke løbeskader. De fleste af os har dog desværre mere end én skavank.

Se videoen om, hvorfor vi ikke alle er født til at løbe og tag skoene af - både dig og dine børn.

 

Emner: 

Venlig hilsen GrN.dk, udvikling af hjemmesider, regneark (Excel/VBA), datahåndtering, logistik- og økonomimodeller. | Vegansk Youtube - Plant Sugar | Vegansk Retreat Thailand