Friske urter til urtete?

Er der nogen, der kan anbefale, en leverandør af friske og økologiske urter til urtete af høj kvalitet? Jeg vil gerne anvende det som gave.

Forums
Emner
Last modified
10-05-2020

Kender ikke som sådan til the producenters direkte håndtering, men ved at naturdrogeriet og pukka herbs generelt er anbefalet (og sikkert også mange andre), da de primært gør sig økologiske theer og sælges i bl.a. helsekosten. Generelt mener jeg at det sortiment som helsekosterne rundt i landet har, står for kvalitet. Ved i hvert fald- i forhold til kosttilskud, at du er mere sikker på at få et godt produkt, med standardiseret indhold af aktive stoffer fra en producent der sælges i en helsekost end hvis du køber fra nogle af de producenter, der sælger deres produkter i et supermarked.

Endvidere er der urtegaarden.dk, som står for kvalitetsprodukter - de gør sig mest i plejeprodukter og æteriske olier, men har også the. Jeg gør selv i perioder brug af rosmarin olien som aromaterapi, da den bl.a kan styrke koncentrationen.

Wed, 07/31/2013 - 10:13 Permalink

OK.

Findes der metoder til vurdering af teen, udover at smage på den?

Der er jo forskellige holdninger til te. Synes du også, at man skal drikke den te, man bedst kan lide? Se for eksempel artiklen skrevet af Christian Bitz.

Ja, jeg har læst mange gode ting om rosmarin, skal snart have en rosmarinplante. Jeg har også en lang liste over urter jeg skal lave en beskrivelse af, her på heleplanter ;)

Rosmarin kaldes også for huskeplanten og anbefales blandt andet til Alzheimerspatienter.

Thu, 08/01/2013 - 09:12 Permalink
Lene

In reply to by Planteavler

Hermed et forsinket svar :)

Umiddelbart vil jeg vurdere at the som er mindst muligt bearbejdet må være den bedste og gerne så "frisk" som mulig, da de gode indholdsstofferne stille og roligt svinder.

Hmm jeg er generelt ikke særlig stor fan af Bitz, som jeg ikke vil komme ind på her. Overordnet kan man sige at kroppen ved hvad den vil have af mad- altså det der umiddelbart kan smage godt er fordi kroppen kan mangle nogle næringsstoffer. Det gælder dog ikke for stimulanser som indtages ofte, da kroppen tilpasser sig de vilkår den er underlagt. Fx vil mennesker altid hoste første gang man ryger en cigerat, men efterfølgende ikke bruge energi på det, fordi man undertrykker kroppens signaler.

I forhold til den store mængde garvestoffer i såkaldt sort the, og den høje fermentering vil jeg ikke anbefale den. Garvstofferne er med til at forhindre optagelse af store molekyler som eks jern, så man skal ikke drikke theen sammen med et måltid.

Min reference ramme når det gælder the er vanligt urteteer, som foruden smag har nogle gode virkninger- ikke at grøn og hvid the ikke også er okay - grøn the kan fx hjælpe til et mindre vægttab og har antioxidanter, men grundet koffeinindhold og garvesyre indhold bør man begrænse indtaget af denne type the efter min mening. Jeg har desværre selv erfaringer med at ligge søvnløs et stykke tid efter at have drukket hhv et par kopper sort og grøn the (altså uafhængigt af hinanden.) - og dette på trods af at koffein indholdet ca er halvt så lavt som i kaffe. - men nu er jeg altså heller ikke hardcore drikker af alm the, så der skal mindre til før min krop reagerer.

Urteteer kan man jo blande som man lyster mere eller mindre. hvis theen ikke rigtig smager af noget kan man altid putte fx mynte eller lakrids rod (eller fennikel eller sødskærm frø)  i som de fleste kan lide.. solbær blade er et hit lige nu :)

Tue, 08/13/2013 - 14:52 Permalink
Planteavler

In reply to by Lene

Godt, jeg tænker det samme om urtete og bryder mig faktisk ikke om smagen af sort te. For at gøre en Earl Grey drikkelig, skal der fyrre liter citron i :-D

Jeg forsøger altid at drikke te inden klokken 16:00, så blandt andet den vanddrivende effekt aftager inden man skal sove.

Dit svar er ikke forsinket, i forhold til hvad jeg mangler at svare på ;-) Jeg har ikke glemt dine indlæg, har bare lidt travlt for tiden - du skal nok få svar. Jeg sætter stor pris på din deltagelse i debatten!

Tue, 08/13/2013 - 21:58 Permalink