Hjælp til at gro egne chili!

Hej alle (især planteavler, hehe!)

Jeg vil til og igang med at gro mine egne planter. Jeg tænker at i helt sikkert også har eksperimenteret med det (eller andre planter) og spørger derfor om hjælp! Jeg bor i en lejlighed hvor jeg desværre ikke har vanvittigt meget lys fra mine vinduer frown. Til at starte med, vil jeg prøve at gro chili og jeg har derfor tænkt på at købe dette LEDlys som er ret billigt og som burde kunne give mine chili planter det lys de har behov for.. Jeg ved ikke om det har stor betydning, men det er Black cuban-sorten jeg har valgt at dyrke.

Jeg ser frem til enhver form for input og afventer at købe lys inden da! Jeg glæder mig sindsygt meget til at komme igang og til præcist at vide hvad jeg putter i min krop! Så må vi se om jeg har grønne fingre... hehe laugh

Mvh.

Dichael

 

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15
Planteavler
tir, 03/15/2016 - 15:57

Hej Dikael.

Jeg foretrækker og koncentrerer mig om koncepterne i permakultur, så jeg ved ikke meget om vækstlamper, selvom jeg synes det er super fedt, at man kan dyrke ting i mørke. :-)

Du kan læse mere om vækstlamper hos AgroTech (Væksthus Koncept 2017)

Det jeg lagde mærke til med den lampe du linker til er, at dens stråling ikke indeholder ultraviolet (UV) lys. Jeg ved dog ikke hvor meget det påvirker fotosyntesen. Strålingen i den LED-lampe de anvender i AgroTech indeholder UV-lys.

Derudover skal du sørge for korrekt vanding, temperatur og den rette "gødning".

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Dikael
fre, 03/18/2016 - 08:19

Som svar til af Planteavler

Hej Planteavler :) Jeg siger mange tak for svaret! Jeg endte med at købe den LED lampe jeg linkede til og venter på at få den ind af døren! Jeg skal nok lige smide en besked senere om hvorvidt den lever op til mine forventninger eller ej :)

Planteavler
fre, 03/18/2016 - 09:17

Som svar til af Dikael

OK cool. Lad os høre hvordan det går. Det er også muligt at gro chilli med almindelig sollys og med næsten dødt jord. Jeg smider en video op, hvor jeg viser mine unge chilliplanter , hvoraf den ene allerede er i blomst. :-)

Du er velkommen til at dokumentere dine erfaringer her. Dit indlæg er også havnet på forsiden. Jeg har selv spekuleret lamper, men der har jeg mere haft fokus på UVB og D-vitaminproduktion hos mennesker. Men det er en jungle, så jeg har ikke investeret i noget.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.