Hvor lang tid tager det at blive "clean" på hele planter?

Hvor lang tid tager det, og hvordan ved man om man er blevet helt ren på hele planter?

Kan det måles på en snedig måde?

Har lugten af ens afføring noget at gøre med, hvor "ren" man er?

Forums
Last modified
10-05-2020

Jeg tror det er forskelligt fra person til person, det tager den tid det tager :) Men uanset hvad, vil jeg mene at tiden er det værd. Det magiske tal der bliver slynget ud til spørgende i rå 801010 kredsene er 2 år.

På den anden side, tror jeg ikke at man kan blive helt "ren" hvis man ikke lever af rå frugt og grønt. Jeg har ikke læst nogle videnskablige artikler om dette endnu, men i Dr. Graham's bog "The 801010 Diet" på side 59, skriver han om fordelene ved at spise råt.

På min egen krop, kan jeg tydeligt mærke nå jeg spiser råt kontra kogt. Det er som om at kroppen skal bruge flere kræfter efter jeg har spist kogt, og jeg føler mig mere "bombet" dagen efter.  

Med hensyn til afføring, så er det helt sikkert en af fordelene ved at gå over til heleplanter. Hvis man går ind på et toilet efter at en person der spiser animalske produkter har lavet nummer 2, stinker der nærmest af døde dyr, bogstaveligt talt. Der er selvfølgelig nogle heleplanter der godt kan lugte lidt, men dem holder man sig selvfølgelig fra ;) (kogte kartofler + rå purløg er en ildelugtende kombi). Løg generelt er noget man skal holde sig fra hvis lugt er noget man vil af med.

Thu, 05/30/2013 - 10:11 Permalink

Hej Kasper, tak for svaret. Det er da alligevel et godt stykke tid. 

Løg og purløg indeholder en masse lækre antioxidanter og aktive stoffer, hvorfor jeg tror, jeg vil blive ved med at spise dem. Det er jo heller ikke meningen, at ens afføring skal dufte af jordbær. :-)

Thu, 05/30/2013 - 17:31 Permalink

Du har ret i, at der er masser af antioxidanter i frugt, men man kan ikke få for mange antioxidanter. Nogle mennesker mener, at hvis man får tilstrækkeligt mange antioxidanter, som binder frie radikaler, så kan man reducere aldring og tegn på aldring. Kulhydrater, mineraler, vitaminer og proteiner er komplekse biologiske og kemiske sammensætninger, som på nuværende tidspunkt er umulige at gennemskue, hvorfor jeg synes det er vigtigt, at spise en så varieret plantebaseret kost som muligt.

Fri, 05/31/2013 - 17:36 Permalink

Du har ret. 

Men jeg prøver også at tænke lidt logisk engang i mellem, og lytte til min krop. Jeg går meget op i hvad jeg ville gå hen og spise i naturen, og om jeg ville komme tilbage for at spise mere. Det må i grunden være de ting der er "bygget" til at være føde for os som mennesker. Jeg ville nok ikke bruge tid på at få antioxidanter fra brændenælder i naturen, hvis jeg kunne spise salat, frugt og grøntsager i mange forskellige farver og varianter. Hvor vigtigt er det at spise urter, udover en 100% plantebaseret (rå) kost? Det vides selvfølgelig ikke, og det finder vi nok aldrig ud af.

Vi bliver også nødt til at tænke på hvor meget energi vi vil bruge på det energi og de mineraler vi skal indtage (ja man sukker efter mineralrigt føde hvis man lever af frugt i en periode), vi er vel alle lidt logistiske af natur.

Fri, 05/31/2013 - 22:32 Permalink