Hvor meget sukker må man få?

Forums: 

Refraktometer viser målingen af brixgrader på en skala

Der er sikkert mange der undrer sig over, hvor meget sukker er for meget? Det er en bekymring man kan være foruden, hvis man vælger at spise hele planter og undlader at sætte lighedstegn mellem sukker og kulhydrater. Den anbefalede mængde kulhydrater er, at du får dækket mindst 80% af dit daglige energibehov fra kulhydrater.

Brix Skalaen

Sukkermængden i en vandopløsning kan angives i Brix grader (°Bx). Definitionen af 1 brix grad er 1 gram sukrose (hvidt raffineret sukker) i en vandopløsning på 100 gram. Det er vigtigt at pointere, at brixmålinger ikke kan anvendes til nøjagtig måling af sukkerindholdet i frugtmos eller frugtjuice, men kan give en indikation om den ene frugtmos er sødere end den anden (relativ måling af sukkerindhold). Det er vigtigt at sammenligne brixmålinger udført i samme temperatur, da målingerne er temperaturfølsomme. Apparater til måling af Brix grader (refraktometre) kan kalibreres i forhold til den pågældende temperatur. Fermentering kan forårsage en måling af et kunstigt højt sukkerindhold, hvorfor det er vigtigt at sikre at for eksempel frugt ikke er begyndt at fermentere inden målingen udføres.

Brixmålinger i praksis

Et apparat til måling af brixgrader:

Jeg måler sukroseindholdet i forskellige hele planter:

Min metode til sukkermålingen er ikke videnskabelig, men hvis der er nogen, som har forslag til forbedringer hører jeg gerne om dem.

Emner: 

Venlig hilsen GrN.dk, udvikling af hjemmesider, regneark (Excel/VBA), datahåndtering, logistik- og økonomimodeller. | Vegansk Youtube - Plant Sugar | Vegansk Retreat Thailand