Kan blod afsløre sygdom?

Forums

I tirsdags var jeg i første gang i blodbanken, for at blive testet om veganerblod kan bruges til donationsformål. Til min overraskelse er det eneste man får at vide er blodprocenten. Jeg havde håbet, at man kunne få lidt flere informationer, som kolesteroltal og andre helbredsmæssige måltal. Det har jeg hørt, at man får i blodbanken i Horsens. Nogen bloddonorer fra Horsens, der kan informere om det?

Min tanke er, at bloddoneren kan får gavnlig information om sit helbred, hver gang der doneres blod. På den måde, tror jeg der vil være flere, der ville vælge at give blod. Det er en fordel for alle parter, og det kan blive lidt af en sport at forbedre sit blod. Det giver også en proaktiv mentalitet i forhold til sygdom, hvorved man hurtigere opdager, hvis der er noget slemt på vej og man kan gøre noget ved det.

Mit blod blev målt til at have en blodprocent på 8,9 (Hb-værdi) er det godt eller dårligt, er der nogen, der har kendskab til det?

Det er underholdende at se det umodne frugt, som ligger i køleskabet, og bliver tilbudt bloddonorer i Skejby Sygehus. Jeg kan ikke helt se formålet - at give folk ondt i maven?

Billedkilde.