Kan du mærke jorden i dine sko?

2 par minimalistsko og to par sandaler

Teamet er klar, kroppen er klar, skoene er klar! Om to dage er vi klar til Ekspedition HelePlanter 2014.

Først fra venstre til højre har vi Sole Runners i størrelse 41, som har været min primære løbesko op til ekspeditionen. Jeg har løbet knap 600 km i dem siden november sidste år. De er super behagelige og der er god plads til tæerne. Det var artiklen Lydløs som en ninja!, som fik mig til at undersøge skoene. Jeg bruger normalt størrelse 42 i sko, men producenten i Tyskland, har en god størrelsesguide på deres hjemmeside - husk at bruge den. Den eneste ulempe ved skoene er, at de ikke kan bruges som hverdagssko, da de har en grim lugt af gummi eller noget andet syntetisk. Det går ikke væk, selvom man vasker dem og lægger dem i blød i sæbevand mange gange. Denne sko bliver min primære sko på Ekspedition HelePlanter, hvis de bare tæer ikke kan klare mosten. Min frygt er, at det fine trandsand filer sig igennem hudlagene i løbet af de 130 km, men måske er huden tilstrækkeligt hærdet.

Så blev det varmt. De to sandaler bruger jeg som hverdagssko, når jeg er på arbejde og er produceret af Invisible Shoes/Xeroshoes. Sandalerne længst til højre i størrelse 42 er lidt mere besværelige at justere, men de har en rigtig fin lugtfri sål. Sandalarne til venstre i størrelse 43 er lidt mere behagelige på med gummibeskyttelse ved hælen. Sandalerne kommer til at blive brugt, hvis jeg skal forcere svært tærran, hvor jeg bliver nødt til at gå. Det kan også være, at jeg kan løbe nogle distancer i sandalerne.

Sko nummer to fra højre er Feelmax i størrelse 42 og sammen med sandalerne købt brugt via den blå avis. Det er altid en god idé at starte med brugte ting, hvis det er et ukendt område for dig. Du har på den måde rigere mulighed for at udforske de mange forskellige sko. Feelmax har jeg brugt, når vejret har været lidt køligt. De er lidt små i størrelsen, så jeg tror jeg vil gå efter en 43 næste gang, hvis jeg får muligheden. De virker relativt lugtneutrale og har det også fint efter maskinvask. De er finske ligesom Nokia, Suunto og Linus Torvalds, woohoo.

Jeg er begyndt at gå i flade, tynde og fleksible sko, for at styrke fodmuskulaturen og oprette en god sund holdning i kroppen, så jeg kan løbe og have det godt når jeg bliver 90+. Der er for mange mennesker der ødelægger deres krop, ved at gå i stødabsorberende sko med hæl. Der kan være grunde til, at du har behov for specielle sko, hvis du for eksempel er født med en fodskavank. Mange skavanker kan helbredes med flade, tynde og fleksible sko. Se også hvad Løbelægen har at sige om sagen og undersøg Bullshit-testen inden du køber dine næste sko.

Husk, pas på dine fødder!

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15