Kan veganere dyrke sport?

Forums

Efter en masse planter om lørdagen, er man klar til himmelbjergløbet søndag den 27. oktober 2013. Lørdagen startede med 1 liter vand, 2 liter juice og 2 dL fuldkornsbygkerner plus 4 æbler, som blev kogt til æblegrød. Aftensmaden bestod af 300 gram ris, med grøntsager og en pakke friskt blandet grønt.

Søndag morgen startede med den obligatoriske liter vand og derefter 1 liter juice. Derefter blev det til noget ris, banan og udblødte rosiner.

Der er ikke noget specielt ved ovenstående kost, men det sikrer en god mængde kulhydrater ophobet i kroppen, som kan anvendes til et krævende løb - især hvis man ikke er i fantastisk form.

Himmelbjergløbet starter og slutter på toppen af himmelbjerget. Ruten er kupperet og glat på grund af det fugtige vejr og de store mængder efterårsblade. Flere steder er der meget mudret, og ens sko bliver hurtigt gennemblødt og tilsmudset af det våde underlag. En god tid kan kun opnås ved at have energi til at løbe i højt tempo ned af bakkerne, og der skrues ned for hastigheden når det går den anden vej. Stigningen den sidste kilometer er en dræber, hvor mange begynder at gå eller går helt i stå. Selv i et kontrolleret men stilfærdigt løb, er det svært at overhale de gående deltagere. Det hjælper selvfølgelig når ens moder står og hepper 150 meter fra målstregen.

Der er stadig meget træning tilbage inden formen er i top, men taget omstændighederne i betragtning er jeg godt tilfreds med resultatet - det er et flot område og en flot rute.

Tak til arrangørerne og min arbejdsplads for at sponsere en plads.