Løbelægen

Forums: 

Løbelæge

For at holde din krop sund er det, udover ernæring med hele planter, vigtigt at motionere. En af de største udfordringer ved mange motionsformer er, at mange hurtigt mister lysten eller bliver skadede, når de begynder at motionere. I min verden skal det først være sjovt og blive ved med at være sjovt, ellers skal man finde en anden form for motion. Der er et utal motionsformer derude, og man kan nemt komme i gang. Et emne jeg gerne vil tage op er løb. Det er nemt og billigt at komme i gang. En af de største fejl, der begås derude, er at mange starter for hårdt ud. I stedet for, bør du lave små delmål for at opbygge muskelstyrke. Det er derfor ligegyldigt om du løber 6, 7, 8 eller 10 minutter per kilomter, så længe du hygger dig med det du gør. Du skal ikke sammenligne dig med de dopede superstjerner i TV, men sammenlign med dine egne aktiviteter. Er det bedre at jeg løber 2 kilometer på 20 minutter i stedet for at se Venner i TV? En af udfordringerne er også, at vi starter med at bruge mange penge på løbesko og løbetøj - det er nærmest en forudsætning for at starte træningen. Når løbeskoene endeligt kommer på starter løbet - det helt forkerte løb. Det er sjældent at du finder et par sko, der passer på din fod, og du vil automatisk begynde et løb, der skader din krop.

Som optagt til Ekspedition Hele Planter 2014 og min generelle interesse for at løbe, kommer der mere information om løb generelt og løbelægen i fire afsnit, der stiller spørgsmålet: er vi født til at løbe? Et af målene med denne serie og flere indlæg om løb, at fortælle om, hvordan man kan løbe skadesfrit på en sunhedsfremmende måde.

Løbelægen fortæller om barfodsløb og hvorfor det er så populært. Alle snakker om det! Det viser sig, at barfodsløb er den sundeste form for løb på grund af mekaniske og miljømæssige hensyn. Din fod er ikke bygget til at blive lukket ind i et mørkt og sammenklemt miljø. Lægen er ikke bekymret for vores hud, da den bliver hærdet, hvis vi altid fravælger skoene. Et vigtigt citat: "Skoen beskytter dig fra sandheden". Hvorfor vil vi så gerne leve en løgn?

En af argumenterne for barfodsløb er, at løbesko ikke har mindsket procentdelen af løbeskader. Denne påstand bliver smidt i skraldespanden, fordi samtlige videnskabelige undersøgelser viser, at skaderne er og har været mellem 20 og 90 procent igennem tiderne. Se første del fra løbelægen herunder.

Vider til del 2: Er vi alle født til at løbe?

Emner: 

Venlig hilsen GrN.dk, udvikling af hjemmesider, regneark (Excel/VBA), datahåndtering, logistik- og økonomimodeller. | Vegansk Youtube - Plant Sugar | Vegansk Retreat Thailand