Lyt til din krop

Forums

Loren Lockman har nogle gode pointer om at lytte til sin krop i videoen herunder. Det jeg synes er interessant, er, at det er ekstremt svært at lytte til sin krop - især når hjernen er koblet sammen med kroppen. Jeg ved, at rugbrød er salt og det sandsynligvis ikke er godt for min krop, men jeg spiser det alligevel, når jeg er sulten og føler, at jeg har brug for stivelse. Hvordan kobler I hjernen fra, og lytter til jeres krop?

Det var så den video.

Hej,

Det har i mit tilfælde handlet om at gøre op med sig selv, hvad der er godt og hvad der er dårligt at indtage. Hvis vi tager ganske almindeligt rugbrød, som typisk har et højt saltindhold og er gået igennem en moderat bearbejdning, er det ikke nødvendigvis det bedste man kan indtage, hvis man går op i æstetik, optimal fordøjelse og minimum nødvendig kropsvægt.

For mig lyder det som om at du rækker ud efter rugbrødet, når du bliver sulten og får "cravings" efter mad.
Jeg havde det på samme måde da jeg begyndte at gå over til at leve af hele planter, jeg vidste simpelthen ikke hvad jeg skulle spise ELLER jeg havde ikke bedre alternativer ved hånden (f.eks. moden frugt). Derfor tog jeg fat i rugbrøden fordi det var noget der ALTID var i skabet (vores hund får rugbrød til morgen). 
Jeg kunne ikke drømme om at spise en skive rugbrød i dag, da jeg har så mange bedre alternativer (eks. bananer, dadler, ris, kartofler).

Det handler simplethen om at vælge bedre alternativer, og tilfredsstille din sult når den kommer, så du ikke rækker ud efter rugbrøden. Når du har været uden rugbrød (og salt) i en periode, vil rugbrøden typisk virke mindre attraktiv, hvis overhovedet. 

Det handler ikke om at koble hjernen fra, det handler om at tænke sig om og undgå sult og svære cravings ved at tage bevidste valg omkring hvad der er godt for dit helbred og mål i livet.

Sat, 05/24/2014 - 12:46 Permalink
Planteavler

In reply to by Kasper

Hejsa, tak for svaret.

En af de ting, jeg forsøger at udfordre er, at mange siger, at de lytter til deres krop, når de spiser forskellige ting. Jeg synes det kan være en udfordring, især når man føler at kroppen vil have en bestemt fødevare. Det er ikke altid, at man kan stole på sine lyster. Udfordringen bliver nemmere at håndtere, hvis man lytter til sin krop efter man har spist en bestemt ting. Hvis kroppen reagerer uhensigtsmæssigt, kan det være en god idé at undgå fødevaren fremover.

Det er nemmere sagt end gjort, og det kræver, at man altid har de rette ting, som kroppen har behov for ved hånden. Dadler er en god ting, og dem bruger jeg også ofte. Ulempen med dadler er, at det ikke er super godt at spise dem om aftenen, efter man har fået en form for stivelse.

 

Sat, 05/24/2014 - 19:20 Permalink