Marselisløbet 2014

Løbsnummeret fra Marselisløbet 2014 12 km (1788)

Dagen starter med en alarm kl. 06:30 efterfulgt af 1 Liter vand lige ind i munden. Det aktiverer fordøjelsen og gør den klar til optagelse af næringsstoffer. Det er optimalt at fjerne så meget unødvendigt kropsvægt som muligt inden løbsstart. Indtagelse af væske hjælper på den konto. Efterfølgende er der gulerod og klokken 07:00 starter indtagelsen af 2 liter appelsinjuice (ikke fra koncentrat). Juicen er jeg færdig med lidt over 08:00. Klokken 09:00 hopper jeg på cyklen og cykler ned til Marselisløbet. Jeg skal nå at hente mit startnummer. Normalt er det afhentet inden løbsdagen, men denne gang gik der lidt kuk i logistikken. Der er ikke mange mennesker på pladsen klokken 09:30, så det er nemt at få fat på startnummeret og få det sat på løbetrøjen. Jeg er stadig godt pakket ind i tøj, så jeg ikke mister dyrebart energi.

Borgmesterens kostråd

Startskuddet lyder klokken 11:00, efter den lidt ligegyldige tale fra borgmesteren. Forslaget fra den unge borgmester i Århus er, at vi skal spise en reparationspølse, når vi er færdige med løbet. Det burde ikke undre nogen, at vores helbred vakler som aldrig før. Nå...

Chip i startnummeret

Mine fødder er i mine sorte minimalist løbesko og det føles godt. Jeg er specielt glad for, at Marselisløbet har valgt at placere tidstager chippen i startnummeret i stedet for i snørrebåndene. Mine sko mangler snørrebånd.

Ingen undskyldninger

De fleste steder, er underlaget perfekt i minimalistiske løbesko, men skoven er også fyldt med sten, og når man forsøger at storme af sted, så er det ikke altid, at man rammer de skarpe sten, på den mest hensigtsmæssige måde. Når sålen er 2mm, er der ikke meget, der tager fra, men heldigvis er mine fodsåler tilstrækkeligt hærdede, så de klarede mosten.

Ruten er den samme som i 1970. Den føles hård, i hvert fald hårdere end sidste år. :-D
Selvom jeg har en drøm om at komme under 50 minutter, er jeg glad for min tid på 55 minutter og 4 sekunder. Nu ved jeg, at det kræver mere løbetræning end 5 km per uge, for at få en god tid på en udfordrende rute.

Se resultatet på Sportstiming.dk.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15