Sandalmaraton

Der er flere og flere der begynder at kigge nærmere på fladfodsløbet. Det er primært hælløbere, som har fået en skade og en dom fra deres læge, som forbyder dem at løbe resten af livet. Denne dom er de fleste løbere ikke specielt glade for. Det er her fladfodsløbet, som er den måde du vil løbe på, hvis du var barfodet, giver muligheden for de skadede løbere til at løbe igen. En hællanding på bar fod er ikke specielt behageligt. Hællandinger giver også en skæv belastning af kroppen, hvilket den ikke er bygget til.

Min motivation for at løbe et maraton i sandaler kommer fra et vædemål, hvor jeg kunne vinde 300 bananer, hvis jeg kunne løbe et maraton i mine veganske sandaler. Den udfordring tog jeg til mig, men vil gerne inddrømme, at jeg ikke havde trænet tilstrækkeligt inden selve løbet. Det resulterede i en kæmpe vabel på min højre hæl. Derudover kan en justering og valg af sandaler også debateres. :-)

Jeg nåede mit mål og min tid blev 3 timer 59 minutter og cirka 18 sekunder - ja, jeg glemte at slukke uret, da jeg nåede mit mål. Derudover løb jeg lidt længere for at sikre, at maratondistancen var blevet målt rigtigt - for eksempeli forhold til Strava.

Jeg er klar over, at Posemanden har løbet et maraton på 2 timer og 57 minutter i sandaler, men manden laver jo nærmest ikke andet end at løbe. Det er et meget flot resultat!

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15
Planteavler
fre, 03/11/2016 - 07:15

Som svar til af Dikael

Jeg synes det er smertefrit, du skal blot løbe langsomt. Dine fødder bliver ikke meget mere ru end de er i forvejen, du får blot en tykkere hud, som er mere elastisk og robust.

Udover færre skader er der meget sundere tæer, fødder og krop. Bedre balance og færre generelle smerter fordi du går ikke skævt. Jeg prioriterer fladfodssko og sandaler til hverdag også. Går for eksemple i de samme sandaler på arbejde også her om vinteren. Skifter fra vinterstøvlerne når jeg ankommer. :-)

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.