Stærke knogler

De fleste mennesker drømmer om sunde og stærke knogler. Mange danskere drikker derfor mælk, for at tilføre kalk til knoglerne. Forfatterne af bogen "Building Bone Vitality", har lavet følgende analyse. Først kigger de på den traditionelle koststrategi for at øge knoglestyrken:

- Øg indtagelsen af kalktilskud.
- Sørg for tilstrækkelig D-vitamin.
- Tilføj daglig bevægelse, især intensiv og tung bevægelse - for eksempel gå rundt med en rygsæk.
- Medicin.

Samtidigt har vi visdomsordene "Drik mere mælk og du får stærke knogler!".

Udfordringen med den traditionelle tilgang er, at bare fordi man hælder kalk i kroppen via mælk, er det ikke ensbetydende med, at knoglerne optager kalken. Det kan sammenlignes med en øgning i mængden af protein ikke får musklerne til at vokse. Det er anvendelsen af musklerne, der får dem til at vokse. På samme måde optager knoglerne flere næringsstoffer, hvis de bliver brugt.

Forfatterne anbefaler:

  1. En kost uden animalske produkter overhovedet, skaber et sundt miljø for dine knogler, så de bygger sig op i stedet for at gå i nedbrydning.
  2. Spis varieret, da knoglerne har behov for 17 forskellige næringsstoffer.
  3. Dyrk motion - forskningen viser, at det ikke behøver at være høj intensitet eller vægtløftning, men det skal være regulært. For eksempel gåture, dans, havearbejde, cykling og yoga.
  4. Hold øje med dit D-vitamin-niveau - hvis det er for lavt, så få hjælp via kosttilskud eller flyt til et solrigt land.

Statistikken viser, at i de lande, hvor befolkningen indtager flest mejeriprodukter og mest kalk-kosttilskud, er risikoen for knoglebrud størst. Samtidigt viser tallene, at de personer, som indtager meget få eller ingen mejeriprodukter, har en reduceret risiko for knoglebrud. Tankevækkende!

Ved at anvende din krop og belaste dine knogler kan du øge styrken. I videoen herunder demonstrerer jeg, hvordan du kan øge styrken af dit kranium. Udover styrkelsen af kraniet, vil du også opleve en styrkelse af dine kernemuskulatur og balanceevne.

Konklusionen er, brug din krop og spis hele planter!

Læs hele historien om stærke knogler på nutritionstudies.org.

Billedkilde - elefantknogler er super stærke - Go Vegan!

Forums
Last modified
10-05-2020