Sunde bananer

Hvilke bananer skal man købe, hvis man er interesseret i de sundeste? Det danske marked er oversvømmet af forskellige slags bananer: økologiske, organiske, konventionelle og i forskellige mærker. Det er en jungle, som er svær at finde rundt i.

Hvad kan I anbefale?

 

Forums
Last modified
10-05-2020

Ja der er rigtig mange forskellige leverandører. Er økologisk og organisk ikke det samme?

Det sundeste og bedste for miljøet må jo nok være økologisk, men det er ikke altid de smager bedst. 
Køb lidt forskelligt i dit område og smag hvordan de smager når de er modne.

Jeg køber altid dem der er på tilbud :) så jeg har prøvet lidt forskelligt:

Del Monte - Costa Rica
Fyffes - Central- og Sydamerika
Dominique - Colombia 
Turbana - Costa Rica
Dole - ?

Det har du garanteret også, uden at have tænkt på smag og modning.
Det er svært at sige hvilke der er bedst, da det ikke er sikkert at jeg har ramt den perfekte modning med det engelte mærke. Men jeg kan sige hvilke jeg har gode og dårlige erfaringer med. Del Monte er klart dem jeg har haft den bedste oplevelse med, måske var det den første modne banan der gav mig den der "wow faktor" af hvor godt en banan kan smage. De havde en fin størrelse og en svag smag af vanillie :). Turbana er dem jeg har haft de dårligste erfaringer med smags- og modningsmæssigt, men til gengæld er det de største bananer jeg har købt. Det kan være man skal eksperimentere med dette mærke for at finde den perfekte modning, netop pga. størrelsen.
Ellers er de andre meget ens i smagen og modningen og de kan godt være små i størrelsen. Jeg vil kalde dem std. fine bananer. Det kan dog være svært at vurdere modningen ved brug af "knæk" metoden, da stilken nogle gange har det med at blive helt brun og hård, endda før bananen er ordentlig moden. Måske bliver bananerne plukket for grønne?

Et godt råd jeg kan giver til nye bananjægere, er at slippe alle forhåbninger om at finde modne bananer i butikkerne. Lær at planlægge og lad dine bananer modne derhjemme, hos mig passer det med omkring 80 bananer hver 3. dag, så er der også lidt plads til andet frugt :).
I butikken går jeg selvfølgelig efter "flotte" gule bananer, i stedet for en helt grøn banan. Men hvis den grønne banan er dobbelt så stor, går jeg 100% sikkert efter den i stedet.

Wed, 06/05/2013 - 13:18 Permalink