Veganere taler for meget om sig selv

Planteavler med en banan i munden ved vesterhavet. Teksten på billedet er: Hvordan kan jeg tale om planter med en banan i munden?

Nu kender jeg desværre ikke så mange veganere, så min erfaring er bygget på de få, jeg kender. Til gengæld hører jeg ikke om meget andet fra dem, end den kost de spiser, og hvor dårligt de får det, hvis de spiser bare en enkelt ting, der er forkert. Går man dem lidt på klingen, får man en sang om, at de vil redde både mennesker og dyr fra både sygdomme og død. Derfor er det endnu mere mærkeligt, at snakken så ikke drejer sig mere om, hvordan man får resten af befolkningen med på projektet, så de tilsyneladende kan undgå en masse sygdomme mv.. Min opfordring er derfor (hvis I er seriøse veganere mht. at gøre det for jeres helbred) at fokusere mere på den verden I tilsyneladende gerne vil redde og mindre på jeres egen navle. Så ville andre også blive mere interesserede i jeres (uden tvivl) gode projekt.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15
Planteavler
lør, 11/01/2014 - 08:51

Vi er sandsynligvis et par stykker, der taler meget om planter og planteernæring fordi det interesserer os. Vi skal passe på, at vi ikke taler for meget om planter, når man er blandt andre, som ikke interesserer sig for emnet. Det skal være en balance mellem emnerne for at opnå den bedste forandringsproces i omverdenen.

Det kan godt være, at et emne som planteernæring eller politik er vigtigt, men det er ikke nødvendigvis sjovt at høre om det hele tiden. Det er et vigtigt emne, som vi skal have en åben debat om.

Det er noget jeg kan blive bedre til, og jeg øver mig stadig. :-D

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Kasper
lør, 11/01/2014 - 10:20

Tak for påmindelsen, det er noget mange af os kan nikke genkendende til.

Det er en stor ændring for mange at lave så meget om på sin kost, som man lige skal vænne sig til at formulere til omverdenen. Påmindelser som denne er god til at skubbe samtaler i den rigtige reting.

Et godt tip ville være at omgås andre veganere, som kan give forskellige synspunkter på samme emne, og derved gøre én mere åben for alsidig debat og problemløsning.

Bliv veganer i dag