Veganske spisesteder Århus

Forums

Oversigt over spisesteder hvor man kan købe veganske fødevarer i Århus.

Mængden af tilsat fedt (planteolie eller lignende) og salt for højt for alle spisesteder i Århus, medmindre andet er nævnt herunder.

Alt er vegansk

​Mikuna - take away café. Hyggeligt med få spisepladser men ingen toilet.
Super godt initiativ - glæder mig til at besøge jer igen senere. Det kan være at der kommer retter uden tilsat fedt- eller salt på et tidspunkt.

Cafeer

​Cafe Bamboo - er den åben - det er et meget hemmeligt sted.

Cafe Fika - veganske sandwiches og salater. Udvalget for veganere er ellers begrænset. Jeg har ikke haft fornøjelsen at at smage deres mad endnu.

Cafe Ganefryd - lækre veganske retter (Du kan være heldig og støde på lidt saltfattigt mad).

Cafe Gaya - meget varierende buffet, men et OK alternativ til de mange asiatiske buffeter. Der er altid én ret man kan lide. Risene er ekstremt salte og det er ikke altid, at der er andet stivelse end brød. Har haft held med at have tilfredse ikke-veganske-gæster med derfra. De kan godt se, at de ikke dør, hvis de ikke får animalsk protein i fem sekunder.
Café Gaya er et spisested, som anvender økologiske råvarer i madlavningen. Primært er retterne veganske med få undtagelser. 

Besøget var Planteavlers andet og Kaspers første. 

Begge gange stod menúen på buffet hvor retterne varierer fra gang til gang.
Et godt forslag til deres hjemmeside ville være at beskrive dagens retter inklusiv deres indhold af ingredienser så man har mulighed for at sammensætte sin middag efter middag 80-10-10 reglen. Det optimale ville selvfølgelig være at lave retterne uden tilsat plantefedt og med små mængder salt. Det kan gøres ved hjælp af en kombination af de rette råvarer inlkusive krydderurter og planter med forskellige fedtindold.

Juice 
Vi startede hver ud med en juice. Planteavler fik en Betaboost (Æble, gulerod & citron) mens Kasper fik en Immunboost (Appelsin, gulerod & ingefær). Betaboosten var dejlig rund i smagen med en svag syrme, mens Immunboost havde en meget syrlig og kraftig smag af ingefær. Juiceren der blev brugt til arbejdet var en centrifugeringsjuicer.

Kartoffelsalaten indeholdte mayonaise som er lavet af æg og mejeriprodukter. 
Den grønne salat bestod af blandede spæde mørkegrønne blade samt iceberg. Andelen af iceberg var omkring 50 %, hvilket efter vores mening var for stor. det optimale ville selvfølgelig være at undlade icebergen totalt. Ifølge Planteavler var kvaliteten af den grønne salat ens ved begge besøg.

Råbar - har ikke været der endnu.

Pizzasteder

Vegetarpizza uden ost.

Andre gode lister

Maanebarnets spiseguide i Århus

Steder der skal prøves

Philkjær i Mejlgade - bestil 1 dag i forvejen.

​MellemRum tilberede veganske retter - husk at gøre opmærksom på det ved bestilling.

​Komfur

http://www.lepagnol.dk/

Restauranter

Sechzehn - koncept med 5 retter. De forsøger ihærdigt at tilfredsstille en vegansk menu med lavt fedt og salt, hvis man informerer dem i forvejen. Det er en god idé at tale med chefkokken dagen inden. Rigtig god oplevelse fire ud af fem stjerner.

Restaurant Grappa 2015 - spurgte efter ingen salt og ingen olie, hvilket de fint kunne lave. Maden var dog ikke specielt spændende, så jeg kan ikke anbefale Grappa, medmindre man har det fint med olie og salt, da de ikke kan finde ud at lave velsmagende mad uden.
2014
lækker hjemmelavet lasagne med tomatsovs, fyldt aubergine og lidt brød til. Meget velsmagende, men auberginen var en smule for olieret. Jeg ringede inden og spurgte efter vegansk mad, som var salt- og fedtfattigt. Håber de fyldte auberginer kommer på deres menu.