Barcelona november 2014

Barcelona set fra oven

Turen går til Barcelona! Først på ugen deltager jeg på Europas største logistikkonference (JDA Focus Connect), og derefter er der afslapning på miniferie med kæresten.

Lufthavnsmad

En nem måde en veganer kan overleve i en lufthavn, er ved at spise frugt og drikke juice eller smoothies. Der er mange muligheder inden for frugt på flaske, som kan anvendes i disse situationer. På vej hjem i Barcelona lufthavn er der bagte kartofler og grøntsager - endda uden salt og olie, hvis du beder om det. Det sjove er, at den eneste tomatsovs de kan tilbyde er ketchup.

Spis godt inden du bevæger dig ind i lufthavnen. Tænk på de eksploderende bananer og lufthavnens sikkerhedskontrol.

Logistik

Logistikkonferencen foregår i nærheden af Barceloneta strand på Hotel W. Det er et fint hotel, som serverer tapas både morgen og aften. Retterne er olierede og salte, men en lille grøntsagsbar gør det fint. De kogte rødbeder er gode.

Til de logistikinteresserede er der i 2014 stadig meget fokus på optimering af omni-channel-logistikken. Det handler om at give kunden optimale købsforhold via alle kanaler. For eksempel starte sit indkøb via et opkald fra sin telefon, fortsætte købet via internettet og afsluttet og tilføje varer til sit indkøb i butikken. Vores nye chef er den unge innovative kunde, som vil handle 24/7.

Jeg håber og forventer, at indkøbsmulighederne for frugt og grønt af høj kvalitet i Danmark via alle mulige kanaler forbedres. Vi er godt på vej, men rejsen er lang.

Frugthandler

I forbindelse med mit hotelskift fra forretningsophold til ferie, kigger jeg forbi Harriet, som har et violinværksted i Barceloneta området. Super frisk ung kvinde, som har valgt livsvejen High Carb Low Fat Raw Vegan (80-10-10). Harriet er i gang med at spise et par nødder, når jeg kigger forbi. Hun spiser kun få nødder, da nødder har et højt fedtindhold og livsstilen har fokus på kulhydrater. Nødderne indtages primært for at undgå cravings til kogt mad. Harriet træner meget og løber ultraløb - hun fortæller blandt andet om sit lange løb tværs over Gran Canaria.

Harriet arbejder på i sit violinværksted

Jeg bliver budt på super lækre medjool dadler og vi får en god snak om diverse udfordringer i forbindelse med en sund vegansk livsvej. Kort tid efter bliver jeg eskorteret til Barceloneta frugthandleren, som ligger få gader fra violinværkstedet. Der er forskellig slags frugt og grønt, men jeg tror desværre, at sæsonen for god moden frugt er forbi. Jeg forsøger at finde solmodne mangoer, men der er kun en umoden mini-variant tilbage. Jeg kan fremhæve de lækre klementiner (eller mandariner), næsten gode Papaya, fine Cherimoya, som er meget sjove at spise, og 3 kg medjool dadler, som god energikilde i løbet af de aktive dage. Dadlerne er meget bløde og saftige i forhold til de medjool-dadler jeg finder i Århus. Hvis der er nogen, som kender en god dadelpusher i Århus eller omegn, må I meget gerne sige til. Vi vælter tilbage til violinværkstedet, hvor Harriet får besøg af det næste hold gæster. Jeg pakker taskerne og frugten og siger pænt farvel.

Håber du får en godt løb i Costa Rica, Harriet, og tak for gæstfriheden og hjælpen.

Der er også andre atleter inden for den veganske verden, der mener, at det er vigtigt at få tilstrækkelige mængder kulhydrater og holde sig til maksimalt 10% fedt, da fedt reducerer blodkredsløbets funktion og derved reducerer præstationsevnen i forbindelse med sportslig aktivitet – især på konkurrenceniveau.

Udflugt til stranden

En morgen hvor kæresten vælger at sove længe, tager jeg på udflugt ned til Stranden. På vejen nyder jeg de lækre klementiner, som netop er kommet i sæson. Jeg kommer forbi en kunstig fodboldbane - byen er trods alt hjemsted for fodboldklubben FC Barcelona. Der er en del palmer, og palmefrugten ligner noget, der kunne minde om oliven. På stranden er der nogle ældre mennesker der bader og nogle unge gutter, der spiller beach volley. Jeg nyder Solen og vandet i en stund, hvorefter jeg fladfodsløber tilbage til hotellet i mine tynde sandaler.

Tapas

Tapas er små retter, som ofte er fyldt med olie og salt. Der er dog nogle grøntsags- og frugtmuligheder ved bedre tapasarrangementer. Den første aften venter vi i fyrre minutter for at komme ind på et populært tapas-sted. Vi vælger et par retter, men ender med at blive skuffede. Herfra går vi primært efter madsteder, som serverer veganske retter, da de oftest er af højere madkvalitet og er mere velsmagende.

Herunder er et par nævneværdige spisesteder i Barcelona.

Sangria Bar

Lørdag og søndag er der vegetar/vegansk brunch buffet på Sangria Bar i Barceloneta. Det består af forskellige slags brød med pålæg, humus og en oliventapenade. Det er dejligt at der er gulerods- og bladselleristænger og små lækre og velsmagende tomater. Jeg kan fremhæve det bagte æble, som smager af jul med sin karakteristiske kanelsmag. Udover buffeten er der en varm ret. Vi vælger en vegansk pandekage med grøntsagsfyld og en vegansk burger, som serveres med salat og chutney uden burgerbolle. Hvis du kan lide brød fra buffeten, kan du sagtens spise dig mæt her.

Cat Bar

Vi besøger Cat Bar to gange da kæresten forelsker sig i den veganske burger med svampe – ”måske den bedste burger jeg har smagt”. Stedet er vegansk, men olie og salt anvendes i rigelige mængder. Der er muligt at få salaten uden salt og olie, hvis man beder om det. Et sjovt sted, som primært er vellidt af øl- og burger-elskere, da Cat Bar har ni fadølshaner med specialøl og 4-5 veganske burgere at vælge imellem.

Quinoia Bar

En sej italiener har åbnet en lille madbar. Jeg fik en orientalsk sprød sandwich med humus og andre lækkerier. Husk at sige, at du ikke ønsker salt og olie i maden – ellers bliver din ellers fremragende mad forgiftet. Èn af de ting jeg har med fra Quinoia Bar er adgangskoden til det trådløse netværk ”meatismurder”. Baren er vegetar-vegansk og har mange forskellige veganske muligheder på menukortet.

Woki Organic Market

Ikke et vegansk eller vegetarisk spisested men et økologisk spisested. Woki Organic Market har mange forskellige ting på menuen og valget faldt på en gryderet med brune ris. Smagen og indholdet er godt, men risene er denne gang ikke kogt tilstrækkeligt. Tjeneren forsvarer det med, at brune ris skal have bid og fortæller, at han ville prøve dem senere. Hvis du vil prøve stedet, kan jeg anbefale at vælge hvide ris eller pasta til din wok-ret. :-)

Appelsinjuice

De fleste spisesteder og cafeer har friskpresset appelsinjuice på menuen. Appelsinerne er dog ikke i sæson, så det er en blandet fornøjelse. Nogle steder er det super og skal kun bruge 1 pose sukker, mens andre steder er det den sureste oplevelse nogensinde, selvom der bliver hældt fyrre liter sukker i juicen. Det sjove er, at der altid bliver serveret sukker til appelsinjuicen - ligesom sukker til kaffen. :-D

Motion og sport

Der er rige muligheder for at få rørt kroppen i Barcelona. Stranden og promenaden er yndede områder for mange løbere. Der er også gode muligheder for bakkeløb i en af de mange flotte naturparker, som ofte ligger højt og i kuperet terræn. Billed over byen øverst i indlægget er taget fra et højt punkt i Park Güell.

Byen er er cykelvenlig og bilisterne tager hensyn til cyklister. Jeg er ikke klar over, om man må cykle alle steder og på fortove, men det gjorde vi, og vi fik ingen sure miner.

På cyklen får man også lov til at se Barcelona og de mange hemmelige gyder og stræder, uden at gå fyrre kilometer. Det bedste sted vi fandt til at leje cykel er Green Bikes, som ligger ved et lille torv, ved siden af to veganervenlige spisesteder. Udlejning af cykel i 24 timer koster kun 10 Euro, hvilket er det billigste jeg har set.

Grøn cykeludlejning

Kiks

Nogle steder har de også veganske kiks, som bliver serveret til kaffedrikkere. Denne består af hvedemel, sukker, vegetabilsk olie og fedtstof, sojaskrå (Kasper tror det er ristet sojamel), mørk-sukker, sirup, bagepulver, salt og kanel. Tak for oversættelsen Kasper!

Vegansk kiks

Video

En lille video fra rejsen

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15