Økologiske Medjool dadler

En kasse med 5 kg økologiske Medjool dadler

Der er blevet spist rigtigt mange dadler, men det er første gang jeg smager Medjool dadler og disse er endda økologiske - fantastisk! De er bløde og lækre. Smagen er sød og nogle gange karamelagtig.

Jeg er lidt i tvivl om, hvor god kvaliteten er, da de ser ud til at have væskepletter, men jeg synes ikke de smager alkoholiserede. Det kan godt være, at de fik nogle stød på vej hjem på cyklen, som de ikke kunne tåle. Alternativt skyldes det, at de ikke bliver opbevaret køligt og tørt. Der er stadig mange forhandlere og grønthandlere, der tror, at man ikke behøver at opbevare dadler og bladgrønt på køl.

Er der nogen, der ved, hvad pletterne på dadlen på billedet herunder betyder?

Kender du andre dadler, som er super gode og fortjener at blive spist?

På pakken står der Medjoul, men på engelsk staves det Medjool.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15
Kasper
ons, 09/03/2014 - 17:03

Hej , de ser gode ud :)

Pletterne ligner lidt sukkerkrystaller, men det er svært at sige uden at vide, hvordan de ser ud bag skindet. Hvis det er krystaller og de "smelter" når du klemmer dem mellem fingrene, er det bare krystaleret sukker (y)

Bliv veganer i dag

Planteavler
ons, 09/03/2014 - 19:09

Som svar til af Kasper

De er gode! :-D

Cool, tak for info. Det regnede jeg også med. Det jeg tænker er, om kvaliteten er ringere, hvis der dannes sukkerkrystaller?

Her er et par ekstra billeder:

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Kasper
tor, 09/04/2014 - 14:12

Som svar til af Planteavler

Lækkert!

Jeg ved ikke hvilke kvalitetskriterier dadler har, så jeg kan ikke sige det. Men jeg glæder mig til jeg en dag møder en daddelguru, som er vokset op på en daddel-farm og rejst jorden rundt for at lære alle daddelsorter at kende, så jeg kan blive klogere på området :)

Bliv veganer i dag

Planteavler
tir, 09/30/2014 - 21:55

Som svar til af Kasper

Jeg tror ikke, at sukkerkrystaller er et godt tegn. Nogle af dadlerne fra mit første køb var lige på kanten til at blive dårlige.

En rigtig daddelguru går sandsynligvis efter friske, ikke tørrede dadler. :-)

Heldgivis har de fået en ny sending dadler, som man kan se i slutningen af videoen:



Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Planteavler
fre, 01/02/2015 - 10:53

Som svar til af Charlotte

Hej Charlotte. Disse er købt i Bazar Vest i Århus. Kvaliteten derude svinger rigtig meget, da de ikke står på køl derude. Det er også meget svært at gennemskue, hvornår de får leveret nye varer. De har mange kasser til at stå. Gå rundt og mærk efter, så du får dem der er blødest. Læs også Mozafati dadler og besøg hos RM Import, så du ved hvad du skal gå efter. Jeg tror jeg vil prøve at negle en kasse af de friske medjool dadler næste gang, hvis de ikke vil have en milliard for dem.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.