Er Paleo-trenden falsk?

Paleo Vegan

Billedkilde.

Marina Aagaard skriver om sund ernæring. I den forbindelse henviser hun til nedenstående Ted Talk (Debunking the paleo diet: Christina Warinner at TEDxOU). Det interessante er, at vores forfædre ernærede sig i forhold til tilgængelighed i netop det område, hvor de befandt sig. Det er ikke ensbetydende med, at de mange forskellige måder man ernærede sig på dengang var sunde.

Jeg er dog enig med Marina i, at vi skal spise hele, friske, biodynamiske, modne og varierede fødevarer. Mindst 3-5 liter vand hver dag er også en rigtig god idé.

Jeg kan anbefale samtlige personer, der interesserer sig for kost at se nedenstående video, hvis man er interesseret i den sandsynlige sandhed om Paleo-diæten. Hvis du vil vide noget om sund kost, kan jeg anbefale at se Debat med T. Colin Campbell 2013.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15
Claus
lør, 08/23/2014 - 21:10

Er ellers meget enig i hendes video men der hvor hun går galt i byen er at hun sætter lighedstegn mellem paleo dieten og hvad vores forfædre spiste helt specifikt i stenalderen og derfor konkludere at paleo dieten er falsk.

Hvad hun har misforstået, er at paleo dieten er bygget på undersøgelser over hvad over 20 forskellige nutidige jæger/samlere samfund spiste og deres kendte sundhedstilstand. Da ingen af dem lider i nærheden af den grad af moderne livstilssygdomme vi trues af, så kunne formode at hvis vi emulere deres tilgang til fødevarer så kunne vi også opnå de samme fordele etc. 

Så der hvor veganere og paleo livstilen har ret meget tilfældes er at begge forsøger at spise så naturlige og hele fødevarer som muligt uden unødvendig forarbejding.

Så lige bortset fra indtagelsen af kød så har veganere og paleo i min optik flere lighedstegn end forskelle.

Kasper
søn, 08/24/2014 - 12:21

Som svar til af Claus

Hej Claus og velkommen til.

Tager hun ikke udgangspunkt i den diæt, der bliver beskrevet i de mest populære paleo bøger? Det kunne jo være at hun har taget udgangspunkt i de forkerte bøger.. Kender du nogle bøger der beskriver paleo diæten bedre?

Vi er meget interesserede i videnskabelige undersøgelser/artikler, så endelig send links/navne på de undersøgelser du snakker om, så vi kan være så objektive som muligt.

Veganere spiser MEGET forskelligt, der er faktisk nogle veganere der primært lever af forarbejdede fødevarer.

​Men du har ret, vi er alle mennesker ;D

Bliv veganer i dag