Tab dig med Kulhydrater

Kvindemagasinet Q.dk

Gitte Koldtoft har lavet et fint indlæg om vægttab på Q.dk. En verden hvor kulhydrater ikke er det rene ondskab, og hvor det er muligt at tabe 25 kg fedt på en kulhydratholdig kost. Lyder det som utopi? Det kan godt være, men det er alligevel den ernæringsretning de fleste videnskabelige studier anbefaler. Frugt og grønt er på dagsordenen og det har de været længe. Grunden til maksimal forvirring er de store fødevarevirksomheder, som er afhængige af, at befolkningen køber animalske fødevareprodukter. Det er ærgeligt, men sådan har det været længe og sådan fortsætter det, hvis vi ikke gør en aktiv indsats.

High Carb Low Fat (HCLF), burde være det nye sort, men de monetære interesser peger desværre ikke mod fedtfattige bagte kartofler.

De onde proteiner

Proteinerne, eller rettere sagt, de animalske proteiner er sundhedsskadelige, hvilket er et frembrusende problem og kæmpe samfundsmæssig udfordring. Selvom de plantebaserede proteiner ikke har fået samme dom som de animalske proteiner, er det alligevel en god idé at holde sig på maksimalt 10% protein beregnet ud fra den daglige energiindtagelse.

Hvad ellers?

Tag et kig i artiklen, og læs også hvorfor fedt og kulhydrat er en dårlig kombi - typisk årsag til diabetes. Derudover anbefaler overlægen Mikael Bitsch på Rigshospitalet i København 80-10-10 energifordelingen i din plantebaserede kost. Kulhydraterne skal komme sammen med fibre. Jeg læser det som Hele Planter!

Selvom der er forvirring over hele linjen, mener jeg ikke, at man skal være sin egen ekspert. Jeg ville ønske, at en gruppe veganere havde givet mig og mine forældre en ordentlig røvfuld, hver gang vi ville spise et animalsk produkt. I dag lever jeg med den ødelæggelse jeg har udsat min krop for i 30 år.

Hvad gør du?

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15