Optimal balance i kroppen ved hjælp af kost og urter

Forums: 

Urteskolen.com

Jeg er blevet opfordret til at skrive lidt omkring uddannelsen til urteterapeut, som officielt hedder phytoterapeut, der er en beskyttet titel. Her anvendes lægeplanter i behandlinger af mange forskellige symptomer/sygdomme i kombination med livsstils- og kostregulering.

Den viden jeg får på uddannelsen, rammer helt plet i forhold til det, jeg har søgt i forhold til komplementær terapi, da jeg altid har søgt mod naturlige veje for forebyggelse og helbredelse med så ren og ubearbejdet kost som muligt.  - og nu har jeg større belæg for at sige at den vegetariske livsstil er sundere end kød (især svine og oksekød) - foruden det tydelige faktum at vores tænder primært er bygget til planteføde, som altså ikke er forarbejdet/kogt til det ukendelige og tilsat diverse tilsætningsstoffer Smile

Studerende lærer således omkring forskellige urters egenskaber samt optimal ernæring, vitamin, mineral og fedtsyre sammensætninger i forhold til at forebygge sygdomme, men også til at få kroppen bedre i balance, hvis man har pådraget sig sygdom. Kosten, nutrient tilskud og livsstil i sammenhæng med relevante urter er dermed i fokus.

Uddannelsen har flere kompetente undervisere, med stor viden indenfor urter og kosten, hvor der trækkes på den store empiriske viden, der er opnået igennem mange generationer i forhold til de mange lægeplanter samt nyeste videnskabelige forskning, der er foretaget og stadig foretages på en række lægeplanter i forhold til deres aktive indholdsstoffer og virkninger/egenskaber.

Det er generelt udtræk på hele plantens sammensætning af indholdsstoffer, som benyttes i behandlinger for at det aktive indholdsstof kan virke optimalt og dermed begrænses evt bivirkninger. Som et konkret eksempel ses der ved konventionel vanddrivende behandling tab af kalium fra kroppen, hvilket ikke sker når mælkebøtteblade benyttes, idet den i sig selv indeholder kalium foruden dens vanddrivende egenskab.

Endvidere tages der bl.a. også udgangspunkt i kinesisk/indisk lære om sundhed (traditionel kinesisk medicin og ayurveda), hvorfor der også tages udgangspunkt i det hele menneske der ser kroppen og psyken som ét.

Jeg kan kun anbefale at tage et kig på hjemmesiden for urteskolen: urteskolen.com, hvor du kan læse meget mere om phytoterapi og tilmelde dig dagkurser eller en introdag for at se om det er noget for dig. Urteskolen er også på facebook, hvor der løbende kommer masser gode fifs, fakta og opskrifter på hvordan du selv kan gøre brug af urterne i madlavningen.

En phytoterapeut kan bruges til mange ting i forhold til forskellige symptomer, men det kan ikke altid udelukke et besøg til lægen.

http://www.urteliv.dk

Måden vi lever på har afgørende betydning for at holde vores kroppe sunde og raske.
Du kan altid fremme din sundhed med hjælp fra naturens spisekammer.