Veganske atleter

Tim Shieff står på hænder på et taghegn, med en by i baggrunden.

Veganere bliver til tider sidestillede med svage mennesker, som ikke er i stand til at dyrke sport eller lave fysisk hårde udfoldelser. En lille appetitvækker har vi i denne video med veganeren Tim Shieff (1988), som er en professionel engelsk freerunner (parkour).

En anden veganer, Jim Morris (1935), ja du læste rigtigt, manden blev 79 år gammel i 2014. Jeg elsker at lytte til de ældres lærde og vise ord.

Jim fortæller om sit liv i videoen herunder. En af de ting, jeg synes er fantastisk, er det livssyn han har. Vi har alle en liste over ting vi vil have, og en anden liste over de ting vi ikke vil have. Jim siger, at han spiser alt det han har lyst til, og intervieweren spørger, om han også spiser kage? Jim svarer, at kage ikke er på listen over de ting han gerne vil have. Vi har alle behov for sukker, og Jim får sit sukker fra planter i stedet for kage. :bravo:
Jim mener også, at vi ikke skal spise hele tiden, da det er vigtigt at give sin krop ro efter et måltid. Protein er ikke blot protein. Der er stor forskel mellem planteprotein og animalsk protein. Ifølge Jim, er planteproteinerne bedst, men man skal vænne sine smagsløg til at spise planter. Vores smagsløg er blevet bombarderet med tilført sukker, salt og fedt. Det tager et stykke tid, før smagsløgene bliver tilstrækkeligt følsomme, og du kan smage planterne igen. It's a way of life - find ud af hvad der er vigtigt i dit liv og lev livet på den måde. Hvad er din livsvej?

Anbefalelsesværdigt interview med Jim Morris, dengang han var 75 år gammel:

Husk, at det ikke er tilstrækkeligt at være veganer, man skal også spise korrekt. På HelePlanter.dk anbefaler vi hele planter efter tommelfingerreglen 80-10-10.

Du kan gå ind på GreatVeganAthletes.com og læse om andre kendte atleter, Du er også velkommen til at fremhæve din yndlingsatlet i en kommentar herunder.

Hvilken sportsudøver kunne du tænke dig, at vi går i dydbden med næste gang?

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15