Er honning 801010?

Er honning sundt og er det vegansk mad? Honning er jo primært fruktose og glukose fra blomsternektar omdannet af bier.

Det indeholder en masse lækre vitaminer og mineraler. For eksempel B2 vitamin, jern og zink.

Energifordeling: 82,4% hulhydrat, 0,3% protein og 0% fedt. Er proteinmængden for lav i det her tilfælde? Bananer indeholder cirka 3 gange så meget protein - 1%.

Honning kan også anvendes som smøremiddel, da det desinficerer og forbedrer heleprocessen på sår. En blanding af honning og knust hvidløg, kan også anvendes til forskellige hudlidelser. Hvidløg kan ætse huden, så vær forsigtig med at have hvidløgsblandingen på huden for længe. Derudover indeholder honning store mængder pollen, som i nogle tilfælde kan afhjælpe allergi, hvis man indtager lokal honning over en længere periode - jeg antager, at det virker som en mild form for vaccine (The Beautiful Truth og Honning er gourmetmedicin).

Der er også nogle der mener, at det er godt mod Acne. Hvad er dine erfaringer med honning til udvortes brug?

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Sidst ændret
05/10/2020 - 10:15
Kasper
fre, 05/31/2013 - 09:14

Som svar til af Planteavler

Nej, ikke helt. At blende svarer til at tykke rigtigt mange gange på maden inden den sluges. Har hørt at det skulle være det bedste for optagelsen af næringstofferne. Jeg er ikke erfaren nok til at specificere ulemperne og fordelene ved honning, men jeg tror ikke der er særlig mange fordele over frugt. Men det virker ikke logisk for mig at spise honning, jeg har heller ikke behov for det når jeg får nok sukker i min kost i forvejen. Jeg har faktisk slet ikke brug for nogle former for energi supplementer.

Bliv veganer i dag

Planteavler
fre, 05/31/2013 - 17:48

Som svar til af Kasper

Det handler ikke om du har behov for honning eller ej. Spørgsmålet går på om honning er sundt ;-)

Jeg ved, at du er i gang med at læse The China Study, så du finder ud af, eller ved allerede, at det ikke nødvendigvis er et sundhedstegn, hvis næringsstofferne fra en madvare optages nemt i kroppen. Dyrebaserede madvarer indeholder proteiner (næring), som er meget nemt for kroppen at optage. Planteproteiner er meget mere komplekse og sværere for kroppen at omdanne til energi.

For mig handler det ikke om at kunne optage så meget energi som muligt, men at vide hvordan jeg skal ernære mig, hvis jeg vil spise sundt. En af årsagerne er, at jeg ikke har vidst hvordan man skal ernære sig i mange år, og fødevareproducenterne har manipuleret med vores opfattelse af sund mad.

Fra et logistisk og optimeringssysnpunkt kan jeg også se ideen med plantebaseret mad, da det er meget billigere, mere effektiv og efficient udnyttelse af ressourcer. Det er fascinerende at løse optimeringsudfordringer.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.

Kasper
fre, 05/31/2013 - 22:19

Som svar til af Planteavler

Okay okay, jeg må lige spørge hvorfor diskutere honning på heleplanter.dk?

Men anyways, faldt lige over denne artikel på "the worlds healthiest foods" om honning. Der står at det skulle være sundt for en del forskellige ting.

Mht. at optage ting og sager, er jeg mest interesseret i at det går igennem systemet så ubesværet som overhovedet muligt, samtidigt med at det er sund næring (hele planter).

Bliv veganer i dag

Planteavler
lør, 06/01/2013 - 12:05

Som svar til af Kasper

Så vidt jeg kan forstå, er honning en hel plante, som tilnærmelsesvist er blevet fordøjet og kastet op i en bikube. Det er næsten sammenligneligt med at smide sin planter i en blender, en mixer eller en juicer. På nuværende tidspunkt er jeg overbevist om, at det er mere sundt for din krop som helhed, at tygge og fordøje planterne selv (The China Study). Honning er måske lige på kanten, men stadig relevant for emnet om hele planter og plantebaseret føde, især hvis man står i en situation, hvor man har begrænsede muligheder i et moderne vestligt samfund, hvor honning er relativt nemt tilgængeligt med et højt energi- og fruktoseindhold.

Det er ikke nødvendigvis korrekt, at sætte lighedstegn mellem et ubesværet gennemløb gennem fordøjelsessystemet og sundhed.

Jeg synes det er vigtigt at snakke om de forskellige muligheder, for at ernære sig så sundt som muligt, hvis man har begrænsede økonomiske ressourcer og begrænset adgang til varieret plantemateriale. Det er jo ikke alle, som har adgang til 30 (modne) bananer og 1 kg (friskt) grøntbladet salat om dagen. En anden udfordring er, at det er en enorm samfundsmæssig forandring, som kræver list og forsigtighed. Omlægning til plantebaseret føde har enorme samfundsøkonomiske konsekvenser og et stort indgreb i befolkningens komfortzone og privatliv.

I øvrigt nævner jeg, at jeg spiser fisk, for at få B12 i mit indlæg om at leve sundt. Forestil dig hvis alle pludseligt ønskede, som du overvejer, at få B12 injektioner? Det ville jo lægge sundhedsvæsenet ned fuldstændigt. Jeg vil da indrømme, at jeg gerne vil have et B12 og D-vitamin tjek, selvom jeg lige for tiden opholder mig rigeligt i solen og spiser alt for store mængder kød og fisk. Det er vigtigt, som du gør, at lytte til sin krop.

Vegansk IT konsultation hos GrN.dk. Vi løser både store og små opgaver. Kontakt os.