Opskrifter

Grimme boller

Submitted by Planteavler on Sat, 09/05/2015 - 13:04
Forums

Lige en husker til mig selv om denne opskrift. Den er ret interessant og nem at håndtere:

http://triumphwellness.com/super-easy-soft-and-ugly-wheat-rolls/

Jeg har valgt at undlade salt og sukker. Har læst et sted at gær ikke har godt af salt og sukker. Men lever gærceller ikke af sukker?

 

  • 1 kg øko fuldkornshvedemel (udmalingsgrad på 100%)
  • 50 gram øko gær
  • 100 gram øko havregryn oats
  • 1 liter vand

High Carb Low Fat Tomatsovs

Submitted by Planteavler on Fri, 08/28/2015 - 17:31
Forums

En ordentlig bunke friske tomater i en stor gryde eller økologiske dåsetomater, passende mængder dadler (skindet kan fjernes ved at holde dadlerne under koldt vand), lidt chilli, basilikum og andre krydderurter man kan lide. Hele hærligheden koges indtil den ønskede konsistens er opnået (tilstrækkelig mængde vand er fordampet). Nydes med din yndlingsstivelse.

Hjemmebagte boller

Submitted by Planteavler on Sat, 03/21/2015 - 11:52
Forums

Her er en opskrift jeg tager udgangspunkt, men blander lidt forskellige typer mel i forhold til tilgængelighed.

https://miasommer.wordpress.com/category/brod-og-boller/

Jeg bruger ikke salt, sukker (selvom lidt sukker er helt OK) eller solsikkekerner. Grundingredienserne til 80-10-10:

Ingredienser

500 ml vand
50 g gær
200 g grahamsmel
100 g havregryn
400 g hvedemel 
Tilføj 100 g af ønsket mel, da der ellers er for meget vand i forhold til originalopskriften.